Око магазин: Стадион "Асим Ферхатовић Хасе" - Недеља кад је дошао Додик

О звиждуцима у Сарајеву али и томе да ли је Ципрас пристао да буде све што су хтели или је на власти у земљама попут Грчке и Србије могуће водити само једну политику?

Европски омладински олимпијски фестивал ове године одржава се у Сарајеву и Источном Сарајеву. Ове недеље на пун стадион Кошево, које се данас зове "Асим Ферхатовић Хасе" дошао је Милорад Додик. Тренутно први човек Босне и Херцеговине отварао је фестивал спорта а дочекао га је фестивал звиждука Сарајлија. Да ли зато што Додик овај град зове Блискоисточно Сарајево или је ово уобичајен дочек за представника Републике Српске? Коме се још звиждало а коме аплаудирало на Кошеву и шта нам то говори о будућности нама суседне државе?

Након свих ових година завршен је и спор око имена нашег јужног суседа - Северне Македоније и сада се утркују ко ће да предложи Нобеловом комитету да награди Алексиса Ципраса и Зорана Заева. Алексис Ципрас тако је изгледа веома близу уласка у историју али из сасвим другачијег разлога него што су се Грци и не само Грци надали пре 4 године. Да ли је Ципрас пристао да буде све што су хтели или је на власти у земљама попут Грчке или и Србије могуће водити само једну политику?

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]