Викинзи

Четврта сезона популарне серије Викинзи која се састоји од чак 20 епизода, биће емитована недељом на Првом програму РТС-а. (Vikings, 2013)

Трећа сезона се завршава Рагнаровим походом на Париз и повратком у Категат. Међутим, краљ је веома болестан, а сви су уплашени како ће се ствари даље развијати. Да ли ће га наследити Бјорн, Аслауг или неко други? По свему судећи Рагнар неће морати да се избори само са својом болести, већ и са многим заверама које се кују против њега...

Глумачкој екипи коју предводе Травис Фимел и Кетрин Виник, придружиће се Питер Франзен, који ће тумачити улогу краља Харолда, Јаспер Пеконен, у улози Халфдана, Харолдовог брата и Дајен Дон, која ће глумити Јиду, чији је лик потпуно другачији од оног што смо до сада могли да видимо у серији, а то управо фасцинира Рагнара.

Викинзи (Vikings, 2013) је канадско-ирска историјска телевизијска драма, чији је творац Мајкл Хирст за телевизијски канал "Хистори".

Серија је инспирисана причама о викингу Рагнару Лодброку, једном од најпознатијих нордијских митолошких хероја познатом по пустошењу Енглеске и Француске. Она представља Рагнара као некадашњег фармера, као првог који се прославио успешним пљачкањем Енглеске уз подршку сабораца, свог брата Ролоа, сина Бјорна и супруга, ратнице Лагерте и принцезе Аслаг.

Главне улоге тумаче: Травис Фимел, Клајв Станден, Џеселин Гилсај, Џеферсон Хол, Мод Херст, Торбјон Хар, Ајвен Кеј...

Режија: Мајкл Хирст

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 10. феб 2019, 21:39) - anonymous [нерегистровани]

Eh, sad.

Kad bi našu istoriju radili neki sa strane to bi bilo nešto, ali smo mi previše pre-nevažni za istoriju. Vikinzi su ipak osnovali Rusiju, imali veliki uticaj u današnjoj Britaniji, vajrazi su bili tjelohranitelji vizantskim carevima . Vikinzi su otkrili Island, Grenland (Zelenzemlju) i prvi su, skoro 500 godina pre Kolumba, otkrili Ameriku. Normandija je dobila ime po vikinzima...mislim...šta da se kaže više...
Ostavili su trag u svemu.