Ово је Србија

Када ће и на који начин бити измештен индустријки отпад из једне од лозничких фабрика у стечају. Складиштење цијанидне соли у халама фабрике представља потенцијалну опасност по животну средну. Извештава Славица Џиновић.

На који начин одлука приштинских власти о увођењу такса од 100 одсто на робу из Централне Србије утиче на пословање фирми чији су власници Албанци са југа Србије, проверавају наши дописници из Пчињског округа.

Мештани Мањка код Владичиног Хана противе се најављеној изградњи минихидроелектрана јер, како кажу, у њиховом крају нема великих река, па ће изградња електрана угрозити биљни и животињски свет. Више у причи Данице Мирић из Врања.

Поводом Дана Општине Кнић, ученици Музичке школе "Доктор Милоје Милојевић" премијерно су извели свечану песму за коју је текст написао Марко Марковић из Љуљака. Спот за песму сниман је у Борачу и околини Кнића. За само три дана снимак је погледало више од двадесет хиљада корисника друштвених мрежа. Извештава Бојана Делибашић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Дане Илић и Љиљана Ивановић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

број коментара 0 пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]