Културни дневник

Гост Култруног дневника је историчар уметности и ликовни критичар проф. др Јеша Денегри један од аутора монографије "Петар Омчикус" која је данас представљена у Народном музеју у Београду.

У организацији Дома културе "Грачаница" одржани су Трећи ликовни сусрети "Јесен у Призрену". Изложба радова насталих претходних дана у манастиру Светих Архангела, отворена је у Призрену и Грачаници.

Такође у Грачаници, вечерас је завршен Седми међународни фестивал документарног филма и телевизијских форми "Графест".

У Француском институту у Београду, у оквиру обележавања 100 година од завршетак Првог светског рата, представљена је књига и зборник радова под називом "Спајајући Исток и Запад - Споменица професора Предрага Симића".

У Галерији "Спомен збирка Павле Бељански" у Новом Саду, отворена је изложба Милан Коњовић из новосадских колекција, приређена поводом 120 година од рођена овог уметника.

Са овогодишњег Берлинског фестивала где је имао светску премијеру, на београдску Слободну зону стигао је филм Транзит, једног од најзначајнијих савремених немачких редитеља Кристијана Пецолда.

У Кући легата у Београду отворена је изложба слика Небојше Бежанића, који готово три деценије живи и ради у Паризу. Његова дела налазе се у многим приватним и неколико музејских колекција у свету и код нас.

У Галерији 73 у Београду отворена је изложба под називом "Projekat jedan na jedan: Bogdan Pavlović i Johan Wahlstrom."

У Народном позоришту у Београду одржан једночасовни штрајк упозорења чланова синдиката Драме националног театра.

У Француској је приређена рестроспектива радова шпанског сликара и вајара, надреалисте, Хуана Мироа. Представљена су дела из свих фаза његовог седам деценија дугог стваралаштва.

Уредник Лидија Божић
Монтажер Милош Ачански
Реализатор Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]