С Тамаром у акцији

Породица Максимовић, Шабац

Милојко и Раденка Масимовић су у браку 35 година. Упознали су се у још у средњој текстилној школи. Већ у 21-ој години Раденка остаје у другом стању. На самом почетку заједничког живота Максимовићи се сусрећу са много проблема. Милојкови родитељи нису желели да подрже Раденку, па су Милојко и Раденка дуго били подстанари са близанцима. Нажалост близанци су рођени са менталним заостатком, Ивана 30%, а брат Иван 50%. Раденка је у међувремену остала још једном у другом стању, али је то дете нажалост изгубила у трудноћи.

На крају су се скућили код Раденкине мајке у стану у Шапцу са којом су живели до скоро, док јој мајка није преминула. Ивана и Иван сада имају 35 година. Ишли су у специјалну школу, и даље имају дневни боравак у коме бораве радним данима. Ивана има проблеме са кичмом, оперисала је кук, чека је још једна операција, а Иван има епилепсију. Нажалост од Максимовића ради само Милојко у млекари, док Раденка брине о домаћинству и деци. Огроман трошак породици Максимовић представљају лекови и пелене који морају да се купују на недељном нивоу. Зато је стан у коме живе веома оскудно намештен. Милојко је продао све што је могао, муче муку са влагом у купатилу, старом канализацијом, старом столаријом и старом белом техником, лошим подом.

Породица Максимовић из Шапца
Породица Максимовић из Шапца

Тамарина екипа је донела много радости Максимовићима. Мајстори нису имали пуно посла јер стан Максимовића није много велики, али је зато урађена комплетно нова струја, водоводна инсталација, постављена је нова столарија. Раденка је добила ново купатило и комплетно нову кухињу којој се највише обрадовала. Иван и Ивана су добили, уз бољу организацију функционалности простора, свако своју собу.

С обзиром да је екипа емисије "С Тамаром у акцији" боравила у Шапцу у септембру месецу када овај град обилује предивним манифестацијама, видећете како изгледа Чивијада, градски карневал, чувени шабачки вашар, градске трке на хиподрому, чућете и мање познате приче о Текерешком пешкиру, легенду о Ашиковом гробу, уживаћете у невероватној лепоти манастира Каона.

Нова епизода емисије "С Тамаром у акцији" на програму је у петак 9. новембра, са почетком у 21.00, на Првом програму Јавног сервиса Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар