Културни дневник

52. БИТЕФ, после пролога и прве представе у Главном програму, свечано отвара филозоф Срећко Хорват у Југословенском драмском позоришту, где ће бити изведена представа Свита бр. 3 ''Европа''. О БИТЕФ-у и са гостом Културног дневника Оливером Фрљићем, једним од најзначајнијих позоришних редитеља у Европи.

Пре свечаног отварања 57. Октобарског салона, представљамо радове уметника које су селектовали уметнички директори овогодишњег Октобарског салона, Данијел и Гунар Кваран.

У емисији и о гостовању Александера Пејна у Београду, одговорности према културном наслеђу, о новом музеју у Хелсинкију и другим догађајима из културе који су обележили петак и недељу за нама.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија.

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Снежана Стаменковић Јојић

Реализатор: Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]