Културни дневник

Гост Културног дневника уметник Никола Коља Божовић повод "Epic" - самостална изложба слика, скулптура и инсталација која представља визуелне парафразе епских песама из циклуса о Марку Краљевићу.

Уочи отварања одржана је завршна конференција за медије 52. Битефа. Представљен је програм отварања, жири и гости 52. Издања фестивала који ће бити одржан под слоганом "Свет без људи", од 13. до 22. септембра. У Музеју примењене уметности отворена је постхунма ретроспективна изложба визуелних комуникација великана нашег графичког дизајна Слободана Машића. Уметнички дуо из Истанбула mentalKLINIK гостује у галерији Еугстер са изложбом Катастрофално лепо. У Дворани Културног центра Београда промовисана је нова програмска сезона РТС-а и серија "Јутро ће променити све". У сусрет годишњицама Бернштајна и Гершвина у Дому омладине концерт Биг Бенда из Казахстана Караганда. Како природа и скулптор вајају јединствена уметничка дела пример су радови израелске уметнице Сигал Ланду.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Маја Туцаковић
Реализација: Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]