Српски стартап у лиги милијардера

Како је стартап компанија из Ниша продата у Америци за 165 милиона долара.

Почетком августа већина медија у Србији писала је о компанији Фрејм. Заправо је калифорнијска, мада је њен оснивач Нишлија и имају канцеларије у Нишу и у Београду. Фрејм прави софтвер помоћу којег и најслабији компјутер може да користи најбоље програме, под условом да је повезан на интернет. И пре ове продаје били су веома цењени у свету, прикупили су 30 милиона долара од разних инвеститора који су мислили да Фрејм ради добар посао и сада им се то веома исплатило. Како је Фрејм за шест година постојања од нуле стигао до 165 милиона долара, какви су планови са компанијм Нутаникс која их је купила и хоће ли од тога и Србија видети неку корист, за Око магазин ексклуyивно говори оснивач компаније Фрејм Никола Божиновић.

Недавно се много говорило о томе да би војни рок поново могао да буде уведен у Србији. У исто време и истразивања јавног мњења су показала да је у Србији 75% одсто градјана за уводјење обавезног слузења војске. У данасњој емисији погледајте и прицу о томе колико је од те велике подрске остало у септембарском војном року, односно колико се младица и девојака заиста јавило у касарне и колико је реодитеља послало своју децу у војску.

Уредник: Горислав Папић

 

број коментара 0 пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]