Културни дневник

Гост Културног дневника је проф. на Филозофском факултету у Београду, историчар Радина Вучетић, аутор популарне књиге "Кока-кола социјализам" која је до сада имала четри издања а недавно је објављена на енглеском језику.

У оквиру обележавања стогодишњице од краја Првог Светског рата у резиденцији Француске амбасаде у Београду, представљен је ратни дневник чувеног француског маршала и српског војводе Франше Д'Епереа, под називом "Мемоари: Солунски фронт. Србија. Балкан".

Европски дан јеврејске културе 11. септембар обележен је Концертом хора "Браћа Барух" под управом диригента Стефана Зекића у великој дворани Коларчеве задужбине, обележен је Европски дан јеврејске културе 11. септембар.

Поводом десете годишњице од смрти глумице Соње Савић у Југословенској кинотеци у Београду почео је "Соњин септембар". Почетак манифестација, која се одржава пету годину заредом, обележило је отварање мултимедијалне изложбе под називом "Соња Савић: девојка из града", у организацији Уметничке галерије "Надежда Петровић".

Поводом Београдске Параде поноса у Француском институту у Београду постављена је изложба фотографија Иве Вејновић под називом "Невидљиве приче", коју ће у у среду 12. септембра отворити амбасадор Француске у Србији Фредерик Мондолони.

У Москви је одржан међународни фестивал војних оркеста под називом "Кремаљска Спаска кула". Посебна атракција били су оркестри из Холандије и Мексика.

Уредник Лидија Божић
Монтажер Бранислав Поповић
Реализатор Сања Реџић

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]