С Тамаром у акцији

Специјална епизода за крај пете сезоне серијала

Последња епизода пете сезоне серијала посвећена је сасвим посебној акцији: реновирању Онколошког одељења Педијатријске клинике у Крагујевцу. Овакви подухвати ће убудуће бити саставни део свих наредних циклуса хуманитарног пројекта и ТВ серијала "С Тамаром у акцији.

Позив за помоћ и сарадњу, ауторка је добила од удружења "Нурдор", пре неколико месеци. Након озбиљних припрема и снимања свих планираних епизода у пролећној сезони, Тамара Грујић и њени мајстори су се први пут ухватили у коштац са много обимнијим и захтевнијим грађевинским радовима у односу на оне које су спроводили током акција реновирања породичних објеката.

Један од већих грађевинско-архитектонских проблема хемато-онколошког одељења Педијатријске клинке у Крагујевцу били су болничка кухиња и купатило, који нису били адекватно одвојени... Затим, собе за пацијенте су биле неадекватно подељене, пуне влаге на плафонима а у лошем стању су били и подови. Дотрајао је и сав мобилијар и намештај а за комплетно реновирање била је и тераса, на целом спрату.

Уз помоћ спонзора ТВ серијала "С Тамаром у акцији", који су за ову специјалну акцију/епизоду донирали много већу количину материјала него иначе и захваљујући члановима удружења "После кише" из Крагујевца - који су све време помагали Тамариним мајсторима, вредна екипа је успешно завршила реновирање хемато-онколошког одељења Педијатријске клинике у Крагујевцу.

И то није све - Тамара Грујић је покренула још једну важну иницијативу, чије би остварење допринело много бољем функционисању целе Педијатријске клинике. Наиме, од оснивања (1964), четвророспратна зграда ове здравствена установе нема функционалан теретни лифт. Захваљујући представницима националних и локалних ТВ и радио станица, Тамара је покренула акцију за прикупљање новчаних средстава за набавку теретног лифта.

Први су се одазвали спонзори серијала "С Тамаром у акцији" (донирајући значајну суму новца) а затим су се придружили и други приватници из Крагујевца, као и Фондација Драгице Николић.

Захваљујући солидарним и несебичним најмлађим основцима из Крагујевца, Тамара је прикупила и много књига за дечију библиотеку, која ће убудуће бити на располагању пацијентима Педијатријске клинике из Крагујевца.

Како су текли радови, шта све доприноси борби за излечење од болести, са којим се све потешкоћама сусреће медицинско особље педијатријске клинике у Крагујевцу и како изгледа када се у велику акцију спонтано укључи много људи и деце доброг срца - гледајте у посебној, специјалној епизоди емисије "С Тамаром у акцији", у петак 8. јуна на Првом програму Јавног сервиса Србије са почетком у 21 час.

Овакве ТВ епизоде/акције, постаће пракса за Тамарин тим: осим акција помоћи социјално угроженим породицама, свака наредна ТВ сезона серијала "С Тамаром у акцији" завршаваће се специјалном акцијом/епизодом која ће бити посвећена помоћи широј друштвеној заједници.

Наредна, шеста ТВ сезона серијала "С Тамаром у акцији" биће реализована на територији западне Србије, емитовање почиње у другој половини септембра.

број коментара 0 Пошаљи коментар