Ово је Србија

Због чега нема заинтересованих за рад у "Вршачким виноградима" и како у тој компанији настоје да реше проблем мањка радне снаге, проверава Маша Ивков.

У току су радови на реконструкцији градских улица и замени канализационе и топловодне инфраструктуре у Пожаревцу. Ради се и у Општини Аранђеловац. Извештавају Александра Марковић и Зорица Ковачевић.

Дан сећања на жене жртве насиља обележава се у Србији 18. маја. Тим поводом у неколико градова биће организоване трибине и перформанси са жељом да се јавности скрене пажња на овај проблем. Више у извештајима из Лесковца и Крагујевца. 

И ове године, широм земље, одржава се манифестација "European Quadrille Dance Festival" или Матурантски плес. Матуранти ће, на градским трговима, плесати уз музику Јохана Штрауса "Слепи миш". Сликом вас водимо у Зрењанин, Ужице, Пирот, Шабац и друга места. 

У Народном музеју у Крушевцу, у сарадњи са Музејом Југославије биће отворена изложба поклона које је Јосип Броз Тито добијао од владара из целог света, приликом званичних посета. Изабрани предмети датирају од 17. века пре нове ере до половине 20. века.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије:  Дане Илић и Весна Манојловић 
Водитељка: Зорана Коршош Николић
Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

ovo_je_srbija@rts.rs 

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар