Песма Евровизије 2018, друго полуфинале, пренос

Такмичење за Песму Евровизије, 63. по реду, одржава се у Лисабону под слоганом All Aboard! ("Укрцавање") од 8. до 12. маја. Захваљујући прошлогодишњој победи Салвадора Собрала, Португалија је први пут домаћин најдуговечнијег телевизијског шоу програма на свету.

У другом полуфиналу представиће се извођачи из осамнаест земаља, међу којима и представници Србије - група "Сања Илић и Балканика" са песмом "Нова деца", под редним бројем 3. Остале земље учеснице су Норвешка, Румунија, Сан Марино, Данска, Русија, Молдавија, Холандија, Аустралија, Грузија, Пољска, Малта, Мађарска, Летонија, Шведска, Црна Гора, Словенија и Украјина.

У финале ће се пласирати десет песама са највише освојених гласова публике и стручног жирија земаља које учествују у другом полуфиналу. Осим земаља учесница, глас омиљеној песми у другом полуфиналу моћи ће да дају и гледаоци из Француске, Немачке и Италије.

Гласови публике и жирија биће објављени после такмичења на сајту Eurovision.tv.

Кроз 63. такмичење за најбољу песму Европе водиће нас чак четири даме - Катарина Фуртадо, Данијела Руа, Филомена Каутела и Силвија Алберто. Велико изненађење изазвало је ангажовање холивудске звезде, глумице Данијеле Руе, која је нашим гледаоцима позната као агенткиња Кензи Блај из серије "Морнарички истражитељи: Лос Анђелес".

Друго полуфинале Песме Евровизије Радио-телевизија Србије директно ће преносити у четвртак, 10. маја, на РТС 1, РТС ХД, РТС Свет и РТС Планета од 21.00.

Коментатор преноса: Душка Вучинић
Уредник преноса: Тамара Петковић
Редитељ: Наташа Мићевић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 10. мај 2018, 06:16) - Srđan [нерегистровани]

Evrovizija ili Evrosong

Srećno