Песма Евровизије 2018, прво полуфинале, пренос

Такмичење за Песму Евровизије, 63. по реду, одржава се у Лисабону под слоганом All Aboard! ("Укрцавање") од 8. до 12. маја. Захваљујући прошлогодишњој победи Салвадора Собрала, Португалија је први пут домаћин најдуговечнијег телевизијског шоу програма на свету.

Земље које се такмиче у првој полуфиналној вечери такмичења за Песму Евровизије, у уторак 8. маја, су Азербејџан, Исланд, Албанија, Белгија, Чешка Република, Литванија, Израел, Белорусија, Естонија, Бугарска, Македонија, Хрватска, Аустрија, Грчка, Финска, Јерменија, Швајцарска, Ирска, Кипар.

У првом полуфиналу наступиће представници деветнаест земаља, од којих ће се у финале пласирати десет са највише освојених гласова публике и стручног жирија земаља учесница. Осим земаља учесница, глас омиљеној песми у првом полуфиналу моћи ће да дају и гледаоци из Шпаније, Велике Британије и Португалије.

Гласови публике и жирија биће објављени после такмичења на сајту eurovision.tv.

Кроз 63. такмичење за најбољу песму Европе водиће нас чак четири даме - Катарина Фуртадо, Данијела Руа, ФиломенаКаутела и Силвија Алберто. Велико изненађење изазвало је ангажовање холивудске звезде, глумице Данијеле Руе која је нашим гледаоцима позната као агенткиња Кензи Блај из серије "Морнарички истражитељи: Лос Анђелес".

Прво полуфинале Песме Евровизије Радио-телевизија Србије директно ће преносити на РТС 1, РТС ХД, РТС Свет и РТС Планета од 21.00.

Коментатори преноса: Силвана Грујић и Тамара Петковић
Уредник преноса: Тамара Петковић
Редитељ: Наташа Мићевић

број коментара 0 Пошаљи коментар