Ово је Србија

Чак 40 одсто компанија до 31. марта није доставило податке на основу којих плаћају таксу за заштиту животне средине, па надлежни спремају 6.200 пријава. Проверавамо каква је ситуација у Смедереву и Панчеву, где послују неки од највећих загађивачи, попут Железаре и Петрохемије.

Регионална привредна комора Рашког и Моравичког округа организује у Краљеву промоцију Зелених иновационих ваучера заинтересованим малим и средњим предузећима. Бесповратну помоћ за покретање сопственог бизниса добиће предузећа која пројектима могу да конкуришу за зелене иновационе ваучере.

Око 4.000 мартовских комуналних рачуна за утрошак воде и изношење смећа у Новој Вароши, штампано је први пут на ћирилици. Уз помоћ Општине, комунално предузеће набавило је опрему за 170 хиљада динара и тиме је остварен један од циљева групе ентузијаста који се годинама боре за очување ћирилице у нововарошком крају.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Весна Манојловић и Зорана Коршош Николић
Водитељка: Зорана Коршош Николић
Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

ovo_je_srbija@rts.rs 

број коментара 0 пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]