Културни дневник

Гошћа Културног дневника је глумица Неда Арнерић, добитница награде "Београдски победник" за изузетан допринос филмској уметности.

У београдсксом биоскопу Синеплекс Ушће, премијерно је приказан руски филм "Лед" са Милошем Биковићем, Аглајом Тарасовом и Александром Петровим у главним улогама.

Сусрет публике са модерним приказом музичког и фолклорног наслеђа Анадолије, протекао је у атрактивном наступу ансамбла "Ватра Анадолије" на сцени Центра Сава.

Након завршетка радова на адаптацији фоајеа зграде у зрењанинском Народном позоришту "Тоша Јовановић" две премијере у свега три недеље. После комедије Дарија Фоа "Немам да платим и нећу да платим", сада се глумачки ансамбл представио делом америчког класика Тенеси Вилијамса "Трамвај звани жеља".

У Галерији РТС-а отворена је ретроспективна изложба радова Томета Серафимовског. Представљено је 70 скулптура и 11 цртежа из колекције породице Серафимовски.

Изложба Народног музеја "Благо и цареви - Раскош римске Србије" у Палати Меизлик у Аквилеји, биће отворена 10. марта, саопштено је на конференцији за новинаре у Министараству културе и информисања, које је покровитеља изложбе, реализоване у сарадњи са Републиком Италијом и фондацијом "Аквилеја.

У Новом Саду отворен је Мађународни сајам књига.

У Паризу су представљена дела француског сликара Батиста Камила Короа, који је имао велики утицај на импресионисте. Најпознатији је по пејсажима а сада су представљени његови портрети.

Уредник Лидија Божић
Монтажер Бранислав Поповић
Реализатор Маја Мандић

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]