Око магазин: Небојша Глоговац (1969-2018)

Одлазак Глумца

Један од најзначајнијих српских глумаца, један од најбољих у региону, европски глумац године 2017. То су само нека од признања која су га пратила током каријере. Десетине улога остварио је у позоришту, на филму и телевизији. Био је Хамлет, али и Јеротије из "Сумњивог лица". И Дража Михаиловић и професор који предаје хрватски устав. Једна од последњих улога Небојше Глоговца је улога Вукана у серији "Немањићи, рађање краљевине" која се од наредне недеље приказује на РТС-у. Ових дана, гледамо га у још једној домаћој серији, као свештеника Милутина. Свака улога вредна памћења. Око магазин подсећа на раскошни таленат Небојше Глоговца.

Актуелни председник Бошњачког националног вијећа Сулејман Угљанин има политички стаж од скоро три деценије и практично све то време буди пажњу јавности. Човек који је док је био министар у влади говорио како је Свети Сава и његов предак, сада каже да је израз српска држава за њега и Бошњаке увредљив. Да ли Угљанинова политичка биографија показује доследност или се његов однос према Србији мењао у зависности од тога да ли учествује у власти у Београду?

Игре су почеле! Фаворити су познати, резултати се прогнозирају, а највише се говори о учеснику који је најближи домаћину. Северна Кореја до сада је на Олимпијским играма освојила 56 одличја, од тога 16 златних. Али, није то разлог што је вест. Само присуство Сверне Кореје значи безбедност свих који су данас у Пјонгчангу. Две Кореје наступају под истом заставом и то није први пут, али јесте да имају један тим - заједно се такмиче у хокеју на леду. Анализирамо шта значи заједнички наступ Кореја, да ли то смањује претње од нуклеарног сукоба или је примирје орочено.

 

број коментара 0 пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]