ТВ лица: In memoriam Небојша Глоговац

У знак сећања на прерано преминулог глумца Небојшу Глоговца, емитујемо емисију снимљену маја 2010. године.

Популарни глумац дочекао је Тању Петернек у Панчеву у кафићу који воли јер је, како је духовито рекао "у њему почео да пушта бркове".

Небојша је надахнуто говорио о одрастању на релацији Требиње - Панчево, цепању дрва, летима без струје и воде, о томе како су други препознали глумачки таленат у "протином малом", о неуспешним студијама психологије и успешним студијама глуме, о каријери и наградама, о осам покушаја да положи возачки испит, али о изгубљеним мерилима вредности којима су га учили отац Милован и деда Гаврило, као и о највећем искушењу данас - да васпита синове онако како су васпитали њега.

Дан је завршен у Дому културе у Панчеву где је после прдставе, као и увек, награђен громогласним аплаузом публике која је обожавала једног од највећих глумаца српског глумишта.

Аутор Тања Петернек Алексић

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 11. феб 2018, 15:33)
Dragana [нерегистровани]

Nebojsa Glogovac

Hvala Tanji na njenim emisijama. Divno je moci videti Nebojsu, kao obicnog coveka, ne samo kao glumca kroz filmove.

Mi sa Dorcola sretali smo ga cesto. Zaista je bio poseban. Imao je nesto svoje, nesto u pogledu sto ga je izdvajalo od ljudi oko njega. A i od ostalih glumaca. Raskosan talenat da odglumi bilo koju ulogu.

ТВ лица: ... Kао сав нормалан свет ТВ лица: ... Kао сав нормалан свет

Аутор:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]