Зимске олимпијске игре 2018

Гледаоци Радио-телевизије Србије имаће прилику да у директним преносима прате сва најзанимљивија дешавања са 23. Зимских олимпијских игара у Пјонгчангу које се одржавају од 9. до 25. фебруара.

РТС је гледаоцима припремио више од 100 сати директних телевизијских преноса, а већи део спортске редакције учествоваће у једном од најважнијих спортских пројеката и догађаја у 2018. години.

На Зимским олимпијским играма у Јужној Кореји, наступиће спортисти из 92 земље света, који ће се надметати у 15 спортова, а гледаоци ће имати прилику да уживају у преносима алпског скијања, биатлона, боба, сноуборда, крос кантрија, хокеја на леду, ски скокова, брзог клизања, уметничког клизања и скијања слободним стилом.

Коментаторску екипу чиниће Светлана Даниловић, Тијана Јевтић, Радослав Симић, Милош Кривокапић, Горан Степић, Ненад Ђуровић, Стефан Бендић и Немања Матић.

Национална телевизија директно ће преносити и свечану церемонију отварања 23. Зимских олимпијских игара, у петак, 9. фебруара, од 12.00 часова по нашем времену. Коментатор ће бити Немања Матић који ће имати и интересантне стручне консултанте током преноса отварања Игара.

Свечана церемонија отварања 23. Зимских олимпијских игара, одржаће се на Олимпијском стадиону, који је изграђен искључиво за потребе отварања и затварања Игара и на њему неће бити одржано ни једно спортско такмичење, а у свечаном дефилеу биће представљени спортисти из 92 земље света, међу којима ће бити и четворо наших такмичара.

Србију ће представљати Невена Игњатовић која ће носити српску заставу на свечаној церемонији отварања Игара и која ће представљати Србију у алспком скијању. Поред ње, у алпском скијању нашу земљу представљаће и Марко Вукићевић и Марко Стевовић, док ћемо у нордисјком скијању имати једног представника - Дамира Растића.

С обзиром на временску разлику између Јужне Кореје и Србије која износи осам часова, већина преноса ће се директно емитовати углавном у раним јурањим и преподневним часовима, а  предвиђене су и репризе најинтересантнијих догађаја.

Јужна Кореја била је домаћин Летњих Олимпијских Игара 1988. године, које су одржане у Сеулу, а први пут биће домаћини најзначајнијег спортског догађаја у зимским спортовима. 

број коментара 0 Пошаљи коментар