С Тамаром у акцији

Акција помоћи породици Ђорђевић из Бора

Зокица Ђорђевић (47), самохрана мајка из Бора каже да јој се осим деце, ништа лепо у животу није десило. Уочи Бадње вечери, баш када и треба - Тамара Грујић и њен тим су овој четворочланој породици донели радост и наду...

Већ дванаест година Зокица сама одгаја и васпитава троје своје деце, супруг је напустио још током треће трудноће. Деца су изузетно добри ђаци, посебно петнаестогодишња Анђела, која једва чека да упише факултет, осамостали се и преузме бригу о породици.

Ђорђевићи живе од социјалне помоћи и дечјег додатка а Зокица и додатно привређује: препродаје половну робу на пијаци, надничи, бере воће, чува стара лица... Породица повремено добија помоћ у гардероби од Црвеног крста а хране се у народној кухињи.

Након много година живота у неусловној шупи, пре две године су као донацију добили стан од 40 квадрата. Иако је стамбена јединица у павиљонској згради, са нефункционалним електро и водоводним инсталацијама - мајка и деца су с радошћу прешли у овај смештај. Породица и даље, једва преживљава... зато су их Анђелине другарице пријавиле за емисију.

Иако у стану Ђорђевића није било воде ни струје, у питању је била мала квадратура... За искусну екипу серијала "С Тамаром у акцији" ни овај задатак није био нерешив: за четири ударничка радна дана, стан Ђорђевића је потпуно трансформисан и максимално могуће прилагођен потребама породице!

Рударски Бор окружују и несвакидашње природне лепоте. Неке од њих је ауторка серијала обишла са Анђелом, Михајлом и Николијом Ђорђевић: Борско језеро, Лазарев кањон и Лазареву пећину, село Злот, Золошки врт у Бору. Разговарали су и са младом генерацијом скејтера, наследника чувене екипе "Колос" из филма "Тилва Рош".

Тринаесту епизоду четврте сезоне серијала "С Тамаром у акцији", погледајте у петак, 5. јануара у 21.05, РТС 1.

број коментара 0 пошаљи коментар