Сасвим природно: Дуго путовање на север 2

У новогодишњем серијалу крените са екипом емисије Сасвим природно на "Дуг пут на север". А зашто? Зато што повремено одрицање од удобности, промена дневног ритма и упознавање људи који живе другачије и до којих се тешко стиже може бити лековита промена или чак мала доза отрежњења.

У јуну 2017. Мемедовић се са екипом одлучио на пут дуг 4500 километара од Београда до Териберке, последњег села на северозападу Русије до ког се може доћи копненим путем.

Мемедовић: "Нисам желео да идем авионом, бициклом је далеко, далеко је и колима, и зато ми је требало посебно превозно средство. Узели смо комби и специјално га адаптирали за овакво путовање. Избацили смо задња седишта, направили кревет, додали душеке и средили све како бисмо на путу били независни. Било нам је важно да не бринемо о смештају и да ли ћемо успети да пронађемо хотел да преспавамо. Пут је трајао 16 дана и ми смо успели да преко Мађарске, Словачке, Пољске, Литваније и Летоније стигнемо до Русије одакле је пут водио на крајњи север. Последња тачка до које може да се стигне је село Териберка где смо у јуну затекли снег. "

Када у новогодишњем серијалу крете са нама у авантуру, спремите се на вожњу кроз руску тајгу, поларну тундру, пешчане дине и снежне наносе; спремите се и на изненадне сусрете, па чак и са нашим људима; да пробате боршч (руску чорбу), кавијар, свеже крабе и јежеве; да видите традиционалну архитектуру севера Русије; и пре свега на познанства и разговоре са обичним људима којима, у свој тежини живота на северу не фали осмеха, Руске душе и гостопримства за браћу Словене.

број коментара 8 пошаљи коментар
(субота, 13. јан 2018, 18:22)
anonymous [нерегистровани]

Gledalac

Emisija je predobra,da je vise takvih.Pravo uzivanje gledati.

(четвртак, 11. јан 2018, 18:33)
Vladimir [нерегистровани]

pesma

Russkoye Pole (Russian Fields). Dmitri Khvorostovsky

(уторак, 09. јан 2018, 11:48)
Bojana [нерегистровани]

hvala

Hvala Dragana na informaciji.

(уторак, 09. јан 2018, 08:05)
Dragana [нерегистровани]

Naziv pesme

Divna pesma koju smo culi u ovoj emisiji je ''Pole Russkoe pole ,, koju peva Jan Frenkel. Hvala Jovane na ovoj divnoj emisiji.

(понедељак, 08. јан 2018, 20:23)
anonymous [нерегистровани]

Divna emisija

Hvala celoj ekipi na divnoj trilogiji sa severa Rusije.

(понедељак, 08. јан 2018, 14:03)
Bojana [нерегистровани]

Muzika iz emisije

Da li mi mozete reci koja ruska pesma se koristila u emisiji?

(четвртак, 04. јан 2018, 19:15)
Uzice [нерегистровани]

Hh

Bravo za emisiju !!! Da bar nesto ima lepo, pametno, edukativno, da se pogleda na televizoru.
Hvala Jovane :-)

(среда, 03. јан 2018, 05:39)
Boki [нерегистровани]

Bravo Jovane

Svaka cast za ekipu i Jovana srpskog Zaka Kustoa.