Да Можда Не: Жене и рађање у Србији

У емисији "Да Mожда Не" о женама и рађању у Србији.

Порука патријарха Иринеја женама да су дужне да рађају децу по божијем благослову, изазвала је оштру полемику, иако овакви ставови цркве о наталитету и абортусу, нису ништа ново. Реакција је уследила због наглашавања дужности да се рађа у име нације, али и због тога што је такав став изречен од оних који су одабрали животни пут лишен родитељства.

Опозиционе посланице оштро замерају држави да мало чини за родитеље. Власт узвраћа оптужбом да се жене злоупотребљавају за јефтине дневно-политичке поене и доследно изражава забринутост због изузетно ниске стопе наталитета у Србији. Шта држава предузима да поспеши наталитет и олакша родитељство? Где се сукобљавају права жена да самостално одлучују о рађању и позива на патриотске захтеве очувања нације?

У емисији ће говорити:

Марија Обрадовић, потпредседница Српске напредне странке и координаторка Женске парламентарне мреже

Александра Јерков, посланица Демократске странке,

Смиљана Гламочанин Варга, Српска радикална странка, потпредседница Скупштине Војводине,

Славица Ђукић Дејановић, потпредседница СПС-а и министарка без портфеља.

Аутор и уредник: Оливера Ковачевић

број коментара 2 пошаљи коментар
(четвртак, 09. нов 2017, 20:34)
Zabrinut [нерегистровани]

Ima li nade

Dolazim iz unutrasnjosti i zaposlena sam kao tehnolog. Krajem juna ostala sam trudna i sve je bilo ok dok nisam u 13 nedelji izgubila bebu. Kada sam se vratila sa bolovanja u firmi me je sacekalo me je iznenadjenje iz rublike verovali ili ne. Naime sef me je pozvao i rekao da sam visak u laboratoriji i da ima slobodno mesto cistacice. Ako ne zelim mogu na ulicu.
U sustini nema nam pomoci sa ovakvim sistemom jer su zene u privatnom sektoru po pitanju radjanja nezasticene...

(четвртак, 09. нов 2017, 16:32)
Зела [нерегистровани]

Дјеца

"Држава чини мало за родитеље"? Па онда дођите у САД гдје по закону уопште не постоји породиљско боловање и жене морају да се врате на посао пар седмица послије порођаја!