Упитник

НАТО бомбардовање - злочин који не застарева

Србија је већ годинама у врху земаља по броју оболелих од карцинома и прва је у Европи по смртности од малигних болести. Док један део стручне јавности овакво стање доводи у директну везу са употребом осиромашеног уранијума током НАТО бомбардовања, други сматрају да за тако нешто нема никаквих доказа.

О иницијативи за утврђивање истине о последицама НАТО бомбардовања, формирању тима експерата, оснивању лабораторије за истраживање последица и дејству осиромашеног уранијума, укључивању државе у овај посао али и противречним ставовима струке, говоре гости Упитника: Горан Триван, министар за заштиту животне средине, проф. др Даница Грујичић, неурохирург и начелница Одељења за неуроонкологију и проф. др Зоран Радовановић, епидемиолог.

Аутор и уредник Оливера Јовићевић

број коментара 5 пошаљи коментар
(среда, 18. окт 2017, 17:50)
anonymous [нерегистровани]

bombardovanje

Ali kada nam kazu da Srbi ne umiru zbog uranijuma i da cela Srbija nije zagadjena onda mislim da ga oni stvarno preteruju. Ne smemo sami sebi dozvoliti da verujemo u Americke institucije.

(среда, 18. окт 2017, 02:53)
anonymous [нерегистровани]

Ovaj zlocin ne zastareva

Tuzbu treba podneti i u ime buducih generacija koje ce da zive u ovoj zagadjenoj sredini. Niko ne zna tacno sta sve jos moze da se pojavi i utice na zdravlje dece koj ce se tek roditi, a kao posledica tog genocidnog bombardovanja. Nije problem samo osiromaseni uranijum, a dejstva hemikalija iz upaljenih i srusenih postrojenja na zemljiste, vodotokove.

(уторак, 17. окт 2017, 23:25)
anonymous [нерегистровани]

Koliko znam

Ni dan danas ne verujem da se bombardovanje nije moglo sprecit.
Ono sto se dogodilo ne mozemo promenit.

(уторак, 17. окт 2017, 22:41)
anonymous [нерегистровани]

Бомбардовање се не заборавља

Свака част за професорку Даницу, држава треба да стане иза њене и наше опште борбе за истину и правду. Тај ко прича да је уранијум безболан, не говори истину, последице су свима видљиве, све је више људи, родбине и пријатеља који се боре са малигним болестима.

(уторак, 17. окт 2017, 21:36)
anonymous [нерегистровани]

uranijum

Zar je moguce da cemo biti primorani da verujemo u one koji su bombardovali Srbiju i u razne Americke i Evropske institucije koje ne zele da priznaju 1999? Srbija,Hirosima i Nagasaki imaju mnogo toga zajednicko. Svaka cast za gospodju Danicu,Vi ste u pravu!

Упитник Упитник

Аутор:
Оливера Јовићевић

Емисија Упитник аутора и уредника Оливере Јовићевић политички је ток-шоу који отвара све теме важне за Србију и њене грађане, без амбиције да пресуђује или сугерише решења. [ детаљније ]