РТС ординација

Нова РТС ординација доноси нове занимљиве приче, савете и корисне информације.

Милица Дабовић открива колико јој тешко пада трудноћа и зашто је желела девојчицу иако ће родити дечака. Биће речи о трудноћи, проширеним венама, а видећете како изгледају припремне вежбе за порођај. На крају нутрициониста припрема здраве пите, и слатке и слане.

У првом блоку говориће се о трудноћи. Будуће маме чуће када се узимају суплементи, а када хормони, који су тестови за испитивање задравља бебе важни и поуздани, али и шта је јако опасно у другом стању. Све то објасниће др Ана Митровић Јовановић, гинеколог и акушер ГАК-а Народни фронт. Како је открила да је трудна, како подноси друго стање и какав порођај планира откриће кошаркашица Милица Дабовић.

Одмах затим, у Ординацији, физијатар др Миодраг Настић и физиотерапеуткиња Јелена Деспотовић, показаће како се раде припремне вежбе за порођај. Они ће објаснити када се почиње, зашто је важно да се "тренира" и зашто је потребно увежбати правилно дисање.

Хирург др Петар Драгић, појасниће Истине и заблуде о проширеним венама. Чућете да ли креме и чарапе за вене помажу, шта погоршава стање вена и када се оне оперишу.

У последњем блоку, храна као лек, нутриционисткиња Милена Радомировић припема здраве пите, слане и слатке.

Аутор и водитељ: Марија Поповић
Редитељ: Петар Станојловић

број коментара 0 Пошаљи коментар