Ово је Србија

Пољопривредно газдинство Гавриловић из Влајковца подно Копаоника током сезоне произведе 20.000 тегла ајвара, а специјалитет је ајвар са вргањима из тог краја. Комплетну количину ајвара рађеног на традиционалан начин продају углавном туристима. У производњу је укључено и двадесетак мештана. Више у прилогу Драгише Стојановића.

Више од четрдесет улица у ободним деловима Јагодине и приградским насељима добило је називе. То ће олакшати живот грађанима, значиће много и за пошту, гласање на изборима и приликом издавања личних докумената. На терену је Радован Јовановић.

Прошло је месец дана од поласка у школу деце миграната. Да ли су се уклопили, имају ли потешкоћа приликом учења српског језика и како се учитељи и наставници сналазе да деци пренесу знање - у прилогу Данијеле Манић Стојилковић из ТВ центра РТС-а у Врању.


Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuk

Уредници емисије: Весна Манојловић и Дане Илић
Водитељка: Зорана Коршош Николић
Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

  ovo_je_srbija@rts.rs
број коментара 0 пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]