Културни дневник

Гост Културног дневника је Владан Срдић, српско-словеначки арт-директор, графички дизајнер који је на ретроспективи You are What you See (Ти си оно што видиш) у Музеју примењене уметности изложио више од стотину радова из области визуелних комуникација.

У Дворани Културног центра одржава се шести Фестивал савременог немачког филма Гете ФЕСТ.  У Позоришту на Теразијама  премијера  чувеног мјузикла "Фантом из опере"  у режији Југа Радивојевића.

У здању Музеја града у Ресавској постављена интернационална изложба "0стрво у пламену", ауторски пројекат Предрага Попаре. Представљамо вам мемоаре славне уметнице Марине Абрамовић.

Наступом хора Колегијум музикум почело 26. издање Међународне трибине композитора. Легенда авангарде Јајои Кусама добила је сопствени музеј у Токију. Читава зграда од пет спратова која је посвећена овој 88-годишњој уметници, привлачила је огромну пажњу и пре отварања, па је број посетилаца ограничен на 200 дневно.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија.

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Маја Туцаковић
Реализација: Маја Мандић

 

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]