Културни дневник

Британски књижевник Казуо Ишигуро овогодишњи је добитник Нобелове награде за књижевност.

У Студентском културном центру почела је 26. Међународна трибина композитора. У оквиру Четвртог међународног фестивала саксофона Белгрејд Сакспиријенс одржано је вече посвећено женама. Талентована саксофонистикња Неле Тибо из Белгије наступила је у Великој сали Коларчеве задужбине. Михаило Васиљевић је фотограф и уметник који ствара и користи фотографију. Изложба његових радова отворена је у галерији Артгет.

Широм света вечерас је премијера дуго очекиваног римејка филма Блеј Ранер из 1982. На које начине се сусрећемо са патњом у клиничким и социјалним ситуацијама говори књига Психологија патње професора Салмана Ахтара.

У Галерији Стара Капетанија, у оквиру фестивала Ново доба, отворена је изложба Александра Денића. Широм света са нестрпљењем се очекује премијера филма Острво паса Веса Андерсона. Угризи живот, назив је романа Радмиле Лазић, једне од најзначајнијих савремених српских песникиња. Тим поводом, Радмила Лазић је гост Културног дневника.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија...

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Аника Тесла

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]