60 најлепших народних песама

Уживање уз најлепше народњаке икада - недељом поподне од 8. октобра на РТС-у

Кажу да добар, прави народњак, крије хиљаду успомена и безброј неиспричаних прича. У сусрет предстојећем јубилеју, 60 година Телевизије Београд - позивамо вас да предлажете: Које песме заузимају посебно место у вашем срцу? Током серијала, одабраћемо заједно са вама, најбоље од најбољих - 60 најлепших песама народне музике.

И то није све: у духу најбоље традиције легендарних играних ток-шоу програма ТВ Београд и РТС-а, ауторски тим емисије потрудио се се да овај формат буде не само музички богат и разноврстан већ и духовит, забаван и пријемчив свим генерацијама.

Уз бројне реномиране извођаче и ауторе најлепше народне музике, водитеље Бојану Марковић и Милана Поповића, дружићемо се и са Цојлетом Манојловићем, највернијим гледаоцем емисије и врсним познаваоцем народне музике (лик тумачи глумац Срђан Ивановић). Он одржава специјалан контакт са водитељем емисије (који кроз кабл долази у његову кућу) и умногоме "утиче" на саржај сваке емисије...

Милан Поповић, водитељ и коуредник емисије: "Тема прве емисије биће - Да ли је уопште могуће одабрати најлепше песме? О томе ћемо Бојана и ја разговарати са Горданом Лазаревић и професором др Димитријем Големовићем. Чућемо првих 15 песама које ће се наћи у избору за 60 најлепших. Упознаћемо и лик Цојлета Манојловића и његову комшиницу, чији лик у првој епизоди игра млада певачица Јелена Гербец..."

Бојана Марковић, водитељка емисије: "Познати певачи народне, али и певачи забавне музике, оперски певачи, глумци и друге талентоване јавне личности, уживо ће изводити одабране незаборавне песме, уз пратњу Народног оркестра РТС-а и Народног ансамбла РТС-а али и гостујућих оркестара попут Великог тамбурашког оркестра Радио-телевизије Војводине, трубачких оркестара и других мањих састава, уз плесне групе и парове, изворне певачке групе, културно-уметничка друштва... До јуна 2018-те године, кроз серијал емисија "60 најлепших народних песама" чућемо и видети извођења више од 500 најразличитијих песама. Очекујемо да нам шаљете ваше предлоге омиљених песама, који ће се, уз предлоге Стручног савета емисије, наћи у овом серијалу и за које ћете моћи да гласате после Нове године."

Све снимљене песме ће бити сачуване у Програмском архиву РТС-а и Тонском архиву Радио Београда. На дан прославе јубилеја Телевизије Београд/РТС, на великом концерту у августу 2018-те године, биће изведено одабраних 60 најлепших песама народне музике.

Предлоге од 10 песама пошаљите писмима и купонима на адресу Таковска 10, са назнаком за емисију "60 најлепших народних песама" и електронском поштом на адресу 60narodnih@rts.rs.

Пратите све актуелности у вези са емисијом и предлозима песама и на друштвеним мрежама Facebook, Twitter и Instagram #60narodnih и на званичном YouTube каналу емисије "RTS 60 najlepših narodnih pesama".

Водитељи емисије: Бојана Марковић и Милан Поповић
Уредници емисије: Душан Шуклетовић и Милан Поповић
Сценарио: по идеји Милана Поповића
Редитељи емисије: Петар Станојловић, Дарко Камарит, Милица Солдатовић Микић и Миодраг Коларић

број коментара 42 пошаљи коментар
(недеља, 15. апр 2018, 20:17)
Istočno Sarajevo [нерегистровани]

60 narodnih

Sve ččestitke za realizaciju prelijepe ideje. Broj od 500. pjesama izgleda veliki ali se po komentarima vidi da je mali. Iznenađuje me da nema pjesama od Zoran Kalezica i Milivoja Đgurovića. Predložio bih i pjesme. "Da je meni mladoj zorom" od B.Ššćepanović, "Romanija" "Gospodin u duši" izvođača Ljubiše Vasiljevića. "Već godina dana evo" nekad je izvodio Zaim Imamović te "Rođena si za kraljicu" Željko Šašić. Za sledeći serijal predložio bih pjesme posvećene roditeljima.

(недеља, 15. апр 2018, 18:51)
Goran [нерегистровани]

60 najlepsih pesama

Svaka čast za emisiju ja bih vam predlozi pesme oj oranje oranje, a dva dobra grupa, kad bi moja bila, polomi u čaše od kristala, a doji da ostvarimo zajedno, 16ti leta bese, krcma u planini, krcmarica rumena ko ruča, doji da ostvarimo zajedno, kad bi moja bila, sna merom dodao u veliki grad, a crno kosa hatidze...

(недеља, 15. апр 2018, 18:32)
Darko Sabac [нерегистровани]

Sabac

Ja bih ovim putem predložio da se jedna emisija posveti Sapcanima i njihovom ogromnom doprinosu u domenu narodne muzike, kao jedinstvenom gradu u bivsoj Jugoslaviji po broju solista narodne muzike

(недеља, 15. апр 2018, 18:20)
Seknusen [нерегистровани]

60 najboljih

...najjaca muzicka emisija zadnjih 10 godina.. uzivanje je gledati i slusati..svaka cast..maestralno delo rts a..sa ukusom sve..

(недеља, 15. апр 2018, 17:43)
anonymousMiloš Mitrović,Beograd [нерегистровани]

Predlog pesama

Imam utisak da je jedna legenda naše narodne muzike zaboravljena-Usnija Redžepova Šešić,ali i jedna živa legenda TOZOVAC.Predlažem sledeće pesme:
1.Kazuj krčmo džerimo;
2. Živote moj
3. Jesen u mom sokaku
4. Prazna čaša na mom stolu.

(недеља, 08. апр 2018, 12:05)
Milos [нерегистровани]

Predlog

Jedna od najlepsih pesama ikada, a mislim da je nisam primetio, je Božić. Od Baje !

(понедељак, 02. апр 2018, 03:39)
Ranko Manojlovic [нерегистровани]

Predlog

Srecko Jovovic-Nek me ne zaborave devojke sa Morave....Zoran Jovanovi -Razvio se ruzmarin u travi...

(недеља, 01. апр 2018, 18:16)
anonymous [нерегистровани]

Ime bih ti cveta dao

Jedna od meni omiljenih pesama je IME BIH TI CVETA DAO od Moleta Agatovića Age. Ako je niste do sad uvrstili možda bi trebalo.
I od Dobrivoja Topalovića Imali smo bašču šljiva
POZDRAV

(четвртак, 29. мар 2018, 18:43)
anonymous [нерегистровани]

Predlog za emisiju "60 najlepših narodnih pesama"

Poštovani,
Emisija Vam je izuzetna. Pratimo je svi u porodici. Moj predlog za neku vašu narednu emisija, odnosno pevač koga bi volela da čujem a nema ga već dugo na estradi je Vaso Božić. Njegove pesme su ostavile trag, posebno "Viđaš li je stari druže" i "Ostaviću dušu u kafani". Poslušajte ove dve pesme, zaista su odlične.
Pozdrav i sve najbolje

(недеља, 25. мар 2018, 21:14)
Dojčilo [нерегистровани]

Radoznao

Povod emisije i 60 pesama je 60 godina rada RTSa.,
A moglo je, na radost svih nas, 600 pesama.

60 најлепших народних песама 60 најлепших народних песама

Аутор:
РТС

Мултимедијски пројекат РТС-а „60 најлепших народних песама“ покренут је поводом 60 година Телевизије. [ детаљније ]