60 најлепших народних песама

Уживање уз најлепше народњаке икада - недељом поподне од 8. октобра на РТС-у

Кажу да добар, прави народњак, крије хиљаду успомена и безброј неиспричаних прича. У сусрет предстојећем јубилеју, 60 година Телевизије Београд - позивамо вас да предлажете: Које песме заузимају посебно место у вашем срцу? Током серијала, одабраћемо заједно са вама, најбоље од најбољих - 60 најлепших песама народне музике.

И то није све: у духу најбоље традиције легендарних играних ток-шоу програма ТВ Београд и РТС-а, ауторски тим емисије потрудио се се да овај формат буде не само музички богат и разноврстан већ и духовит, забаван и пријемчив свим генерацијама.

Уз бројне реномиране извођаче и ауторе најлепше народне музике, водитеље Бојану Марковић и Милана Поповића, дружићемо се и са Цојлетом Манојловићем, највернијим гледаоцем емисије и врсним познаваоцем народне музике (лик тумачи глумац Срђан Ивановић). Он одржава специјалан контакт са водитељем емисије (који кроз кабл долази у његову кућу) и умногоме "утиче" на саржај сваке емисије...

Милан Поповић, водитељ и коуредник емисије: "Тема прве емисије биће - Да ли је уопште могуће одабрати најлепше песме? О томе ћемо Бојана и ја разговарати са Горданом Лазаревић и професором др Димитријем Големовићем. Чућемо првих 15 песама које ће се наћи у избору за 60 најлепших. Упознаћемо и лик Цојлета Манојловића и његову комшиницу, чији лик у првој епизоди игра млада певачица Јелена Гербец..."

Бојана Марковић, водитељка емисије: "Познати певачи народне, али и певачи забавне музике, оперски певачи, глумци и друге талентоване јавне личности, уживо ће изводити одабране незаборавне песме, уз пратњу Народног оркестра РТС-а и Народног ансамбла РТС-а али и гостујућих оркестара попут Великог тамбурашког оркестра Радио-телевизије Војводине, трубачких оркестара и других мањих састава, уз плесне групе и парове, изворне певачке групе, културно-уметничка друштва... До јуна 2018-те године, кроз серијал емисија "60 најлепших народних песама" чућемо и видети извођења више од 500 најразличитијих песама. Очекујемо да нам шаљете ваше предлоге омиљених песама, који ће се, уз предлоге Стручног савета емисије, наћи у овом серијалу и за које ћете моћи да гласате после Нове године."

Све снимљене песме ће бити сачуване у Програмском архиву РТС-а и Тонском архиву Радио Београда. На дан прославе јубилеја Телевизије Београд/РТС, на великом концерту у августу 2018-те године, биће изведено одабраних 60 најлепших песама народне музике.

Предлоге од 10 песама пошаљите писмима и купонима на адресу Таковска 10, са назнаком за емисију "60 најлепших народних песама" и електронском поштом на адресу 60narodnih@rts.rs.

Пратите све актуелности у вези са емисијом и предлозима песама и на друштвеним мрежама Facebook, Twitter и Instagram #60narodnih и на званичном YouTube каналу емисије "RTS 60 najlepših narodnih pesama".

Водитељи емисије: Бојана Марковић и Милан Поповић
Уредници емисије: Душан Шуклетовић и Милан Поповић
Сценарио: по идеји Милана Поповића
Редитељи емисије: Петар Станојловић, Дарко Камарит, Милица Солдатовић Микић и Миодраг Коларић

број коментара 31 пошаљи коментар
(недеља, 18. мар 2018, 23:53)
Vladan Cogoljevic [нерегистровани]

Dodji da ostarimo zajedno

Pesma koju peva Šaban je pesma koja nosi lepu poruku.Dodji da ostarimo zajedno.

(недеља, 18. мар 2018, 23:45)
Vladan Cogoljevic [нерегистровани]

Stari sat

Pesma Stari Sat koji peva Žićo Kojić

(недеља, 18. мар 2018, 18:23)
Ljilja [нерегистровани]

Velika molba

Molim vas da ova emisija traje 1000 godina, sa ovako divnom i neprolaznom muzikom, uzivanje je najvece gledati vas!

(недеља, 18. мар 2018, 10:10)
Katarina [нерегистровани]

Sumadija

Pozovite Miroslava Milinkovica da odpeva neku pesmu iz Sumadije. 

(петак, 16. мар 2018, 02:41)
Cacacarica [нерегистровани]

Predlozi

Miroslav Ilic - Daleko si sada, Kvaka - Svirajte mi nocas opet.

(недеља, 04. мар 2018, 18:21)
zaga [нерегистровани]

10 najljepsi narodni pjesama

Kako si majko,kako si oce
Most do moga zavicaja
Kuce male kreceno u belo
Krcma u planini
Snegovi beli
Sumadijo,Sumadijo
Dunave,Dunave
Mito bekrijo
U lijepom starom gradu Visegradu
Zajdi,zajdi

(недеља, 04. мар 2018, 17:44)
Ракица [нерегистровани]

Као да сте прескочили шесдесете

А да ли се сећате песама које су певали дует Боса Овука и Раде Богићевић?
Плоча “Звиждук у градини” коју је штампао Југотон је продана у већем броју него што је у том времену било грамофона. Тих година је на Радио Нишу била емитована емисија ”Поздрави, жеље и честитке” За ову песми спикер-водитељ је најаву ЧИТАО 45 (четрдесет пет) минута. Анћелија Милић и Нада Димић су владале “небом старогратских песама” а у извођењу кола Радојка Живковић, Миодраг Крњевац и Сава Јеремић. Мало је простора на овом месту да се описује тај временски период ...

(недеља, 04. мар 2018, 17:32)
Milan Mišić [нерегистровани]

10 od 60 najlepših

1.Pukni zoro 2.Emina 3.Svirci moji 4.Žal 5.Kad ja pođoh na bembašu 6 Tri metera somota 7.Dva galeba 8.Đevojka sokolu zulum učinila 9.Žene vole oficire 10.Ljepi li su mostarski dućani...

(недеља, 04. мар 2018, 17:22)
Gaga [нерегистровани]

Top

Beogradski mali pijac,
Ostala je pesma moja - Vida Pavlovic,

(недеља, 25. феб 2018, 18:11)
Tanja [нерегистровани]

Najljepša pesma

Selo moje zavičaju mio
Bora bojic ili
Miroslav Ilic