60 најлепших народних песама

Уживање уз најлепше народњаке икада - недељом поподне од 8. октобра на РТС-у

Кажу да добар, прави народњак, крије хиљаду успомена и безброј неиспричаних прича. У сусрет предстојећем јубилеју, 60 година Телевизије Београд - позивамо вас да предлажете: Које песме заузимају посебно место у вашем срцу? Током серијала, одабраћемо заједно са вама, најбоље од најбољих - 60 најлепших песама народне музике.

И то није све: у духу најбоље традиције легендарних играних ток-шоу програма ТВ Београд и РТС-а, ауторски тим емисије потрудио се се да овај формат буде не само музички богат и разноврстан већ и духовит, забаван и пријемчив свим генерацијама.

Уз бројне реномиране извођаче и ауторе најлепше народне музике, водитеље Бојану Марковић и Милана Поповића, дружићемо се и са Цојлетом Манојловићем, највернијим гледаоцем емисије и врсним познаваоцем народне музике (лик тумачи глумац Срђан Ивановић). Он одржава специјалан контакт са водитељем емисије (који кроз кабл долази у његову кућу) и умногоме "утиче" на саржај сваке емисије...

Милан Поповић, водитељ и коуредник емисије: "Тема прве емисије биће - Да ли је уопште могуће одабрати најлепше песме? О томе ћемо Бојана и ја разговарати са Горданом Лазаревић и професором др Димитријем Големовићем. Чућемо првих 15 песама које ће се наћи у избору за 60 најлепших. Упознаћемо и лик Цојлета Манојловића и његову комшиницу, чији лик у првој епизоди игра млада певачица Јелена Гербец..."

Бојана Марковић, водитељка емисије: "Познати певачи народне, али и певачи забавне музике, оперски певачи, глумци и друге талентоване јавне личности, уживо ће изводити одабране незаборавне песме, уз пратњу Народног оркестра РТС-а и Народног ансамбла РТС-а али и гостујућих оркестара попут Великог тамбурашког оркестра Радио-телевизије Војводине, трубачких оркестара и других мањих састава, уз плесне групе и парове, изворне певачке групе, културно-уметничка друштва... До јуна 2018-те године, кроз серијал емисија "60 најлепших народних песама" чућемо и видети извођења више од 500 најразличитијих песама. Очекујемо да нам шаљете ваше предлоге омиљених песама, који ће се, уз предлоге Стручног савета емисије, наћи у овом серијалу и за које ћете моћи да гласате после Нове године."

Све снимљене песме ће бити сачуване у Програмском архиву РТС-а и Тонском архиву Радио Београда. На дан прославе јубилеја Телевизије Београд/РТС, на великом концерту у августу 2018-те године, биће изведено одабраних 60 најлепших песама народне музике.

Предлоге од 10 песама пошаљите писмима и купонима на адресу Таковска 10, са назнаком за емисију "60 најлепших народних песама" и електронском поштом на адресу 60narodnih@rts.rs.

Пратите све актуелности у вези са емисијом и предлозима песама и на друштвеним мрежама Facebook, Twitter и Instagram #60narodnih и на званичном YouTube каналу емисије "RTS 60 najlepših narodnih pesama".

Водитељи емисије: Бојана Марковић и Милан Поповић
Уредници емисије: Душан Шуклетовић и Милан Поповић
Сценарио: по идеји Милана Поповића
Редитељи емисије: Петар Станојловић, Дарко Камарит, Милица Солдатовић Микић и Миодраг Коларић

број коментара 4 пошаљи коментар
(недеља, 08. окт 2017, 18:01)
Dragan [нерегистровани]

60 najlepsih pesama

Uzivajmo u serijalu 60 najlepsih narodnih pesama,pesama koje ce ostati zabelezene za PGP RTS za sva vremena.To ce tv gledaoci sirom Srbije svojim glasovima i izglasati.Uzivajte i glasajte za najbolje narodne pesme i sve najlepse.

(недеља, 08. окт 2017, 17:15)
stokholm [нерегистровани]

Uzivanje Opaaaa :)

Najbolji RTS <3 Zivi i uzivaj!

(недеља, 08. окт 2017, 14:07)
anonymous [нерегистровани]

Lepo ste osmislili

Ovo ste jako lepo osmislili i vrlo je važno, da zaštitimo našu narodnu muziku. Za sve ovo što su se izborili naši narodni pevači zaslužuju svaku pohvalu. Prema narodnoj muzici činjena je velika nepravda. Zabranjivani su. Palile su im se ploč (čak i Cunetove i Tozine) zvali su ih džiberima. Ali oni su opstali i ostali na žalost tih "elita" koji su ih hteli uništiti. Mnogi peveči i pesme mi se sviđaju. Mislim da u tih 60 pesama uđe i neka Tozovčeva pesma. Mislim da je mnogo uradio za narodnu muziku. Predlažem: Ja sam ja Jeremija i Ovamo Cigani

(недеља, 08. окт 2017, 00:09)
anonymous [нерегистровани]

Пошла Ванка на вода

Чеда Марковић да отпева:
Пошла Ванка на вода (а за њума бећари)
коју је отпевао давно у емисији РТСа
Код златног коња!

60 најлепших народних песама 60 најлепших народних песама

Аутор:
РТС

Кажу да добар, прави народњак, крије хиљаду успомена и безброј неиспричаних прича... Које песме заузимају посебно место у вашем срцу? [ детаљније ]