Код за бољи свет

У лошем свету постоје опасности од педофила, насилника, непримереног понашања и садржаја на интернету. У бољем свету људи су дигитално писмени, родитељи знају шта деца раде на интернету, а нове технологије су важан алат током учења и усавршавања.

Код за бољи свет подсећа на ризичне ситуације у којима се деца могу наћи, али и представља безбедне начине коришћења интернета. Емисија је део медијске кампање за безбедност деце на интернету Министарства трговине, туризма и телекомуникација, у складу са Уредбом о безбедности и заштити деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија.

О ризицима на интернету, начинима понашања и мерама заштите говоре: Татјана Матић - државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Ивана Митровић Ђорђевић - супервизор Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, Саша Живановић - начелник Одељења за високотехнолошки криминал, Ана Мирковић - психолог, Игор Јурић - Фондација Тијана Јурић.

Учесници емисије су и они који су открили свој код за бољи свет: деца која су инспирацију за свет програмирања пронашли у игрању игрица и наставница информатике Катарина Алексић која је осмислила гемификовану учионицу.

Уредник: Невена Младеновић Благојевић
Редитељ: Никола Љуца

број коментара 0 пошаљи коментар