Јутарњи програм

Лаки авиони из Краљева полетели су на тржишта широм света. Осим што углавном служе за обуку пилота или за амбулантне службе, освајају и награде. Признање стиже из далеке Индије, али о свему детаљније говори Милорад Матић, власник Фабрике лаких авиона из Краљева...

Говорићемо о новим мерама за повећање безбедности деце у школама, данашњој Паради поноса, повећању ефикасности полиције и бољој техничкој опремљености. Гост Јутарњег програма је директор Полиције Владимир Ребић.

Чак 62 одсто младих у Србији преспава своје слободно време, показује истраживање, моје гошће, Марије Ранђеловић, која је месецима изучавала шта раде млади када немају конкретних, пре свега школских обавеза. Како анимирати децу да корисније проводе време?

Унапређење сарадње привреде и факултета доноси вишеструку корист. Добар пример су технички факултети, пре свега ЕТФ у Београду, који последњих година интензивира сарадњу са домаћим и страним компанијама из ИЦТ сектора. О облицима и значају тог повезивања говори проф. др Мило Томашевић, продекан за сарадњу са привредом Електротехничког факултета у Београду.

Музика и вино су неизбежна кобинација. Препознали су то и организатори првог музичко-винског маратона који ће наредног викенда бити одржан на Палићу. Више детаља о, пре свега музичком програму, сазнаћемо од Јелене Инђић, организатора маратона и Павла Звекића, члана бенда "Из принципа", који је један од учесника музичког фестивала.

уредник емисије: Душко Николић
водитељ: Милан Срдић

број коментара 0 Пошаљи коментар