Културни дневник

Гост Културног дневника је редитељ Андраш Урбан, поводом премијере представе "Сумњиво лице" коју по Нушућевој комедији режира у Народном позоришту, на сцени "Раша Плаовић".

Изложба "Хербаријум куриозитета", ликовног уметника и археолога Александра Палавестре отворена је у галерији Графички колектив. На изложби је збирка цртежа необичних, хибридних, надреалних и ретких биљних и животињских примерака.

У Југословенском драмском позоришту је гостовала Драма Словенског народног гледалишча из Љубљане са представом "Фауст" Волфганга Гетеа. То је последње остварење које је режирао прерано преминули редитељ Томаж Пандур.

Изложбени програм Културног центра "Град" наставља се документарно-уметничком изложбом аустријског кустоса, мултимедијалног уметника и режисера Бернхарда Хетценауера под називом "Лица Атине". То је видео инсталација која се бави последицама економске кризе која је погодила Грчку у протеклој деценији, фокусирајући се на здравство и социјално осигурање.

У сарадњи са Културним центром Београда "Концерти у Галерији" ове године гостују у Италијанском институту за културу у Београду. У оквиру тог програма је клавирски дуо Снежана Николајевић и Весна Кршић извео концерт инспирисам играма које су писали композитори из различитих земаља.

Њујоршки Музеј Уметности Метрполитен настоји да разноразним програмима потврди да је оправдано један од најпосећенијих музеја у свету. Петак је дан посвећен је исламској уметности, улаз је бесплатан. Тиме културни радници настоје да се изборе са негативном конотацијом према исламској уметности која је већ дуже време због актуелне политике владе САД маргинализована.

Уредник: Оливера Милошевић
Монтажа: Тијана Тодоровић
Реализатор: Марија Средојевић

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]