Ово је Србија

У Врањској Бањи, познатој по температури минералне воде, која иде до 110 степени целзијуса, највећи проблем је недостатак смештајних капацитета. Хотел "Железничар" у самом центру Бање не ради већ две године. Више у прилогу Данијеле Манић Стојилковић.

Да ли ће путари успети да до предвиђеног рока заврше радове на ауто-путу Крагујевац - Баточина, докле се стигло са пројектном документацијуом за пет километара пута који пролазе кроз Баточину и када ће почети гасификација општине проверава Невенка Ђелић.

На плантажи воћа у Зрењанину кренула је берба вишње, али новитет је што уместо сезонских радника по први пут то раде две модерне машине које само током једног дана мењају и до шест стотина берача. Како изгледа берба са овим машинама, али и да ли су задовољни првим приносим у прилогу Симе Будимира.

Фестивал младих писаца "Српско перо", који је изнедрио позната књижевна имена Србије, одржаће се од 21. до 23. јуна у Народној библиотеци у Јагодини, под покровитељством града. Добитник "Српског пера" за ову годину је млади песник из Пирота Андрија Стануловић. Више у прилогу Драгана Марковића.

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Гордана Петровић и Драгана Анастасијевић

ovo_je_srbija@rts.rs

број коментара 0 пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]