Песма Евровизије 2017, полуфинале 2, пренос

Десет земаља већ се пласирало у Велико финале 62. Песме Евровизије. У другом полуфиналу представиће се 18 земаља, од којих ће се у финале пласирати десет које освоје највише гласова публике и стручног жирија.

Друго полуфинално вече отвара представница Србије Тијана Богићевић са песмом „In Too Deep".Тијана ће на сцени имати подршку искусног евровизијског тима, три пратећа вокала - Јелене Ђурић, Сање Богосављевић и Јелене Пајић, уз плесни покрет играча Бориса Видаковића.

У другом полуфиналу представиће се 18 земаља, од којих ће се у финале пласирати десет које освоје највише гласова публике и стручног жирија. За Србију ће моћи да гласа свих 17 земаља које учествују у другом полуфиналу, као и две земље сталне учеснице финала - Немачка, Француска и домаћин Украјина.

 

Начин гласања у финалу је исти као и прошле године. Професионални жири и гледаоци из сваке земље доделиће одвојен скуп поена од 1 до 8, односно 10 и 12. То значи да ће најбољих 10 песама и по мишљењу жирија и 10 по мишљењу гледалаца добити поене. Како наводе из Европске радиодифузне уније (ЕБУ), овако ће се стећи нови ниво узбуђења за стотине милиона гледалаца широм Европе и света.

Након што гледаоци гласају путем својих телефона, слањем СМС-а или користећи званичну апликацију, презентери гласова из 42 земље учеснице укључиће се у програм као и до сад и саопштити поене само професионалног петочланог жирија. Након саопштавања резултата жирија, гласови публике ће се искомбиновати дајући свакој песми одређени скор. Поене гледалаца саопштиће водитељи такмичења, почевши од земље која је добила најмањи број поена публике, па све до земље која је добила највећи број гласова, што ће довести до кулминације напетости и узбуђења. За оне који би желели да знају како је њихова земља гласала, сви гласови - и публике и жирија, биће доступне после такмичења на сајту Eurovision.tv.

Песма Евровизије 2017. одржава се од 09. до 13. маја 2017. године у Кијеву. Кроз три Евровизијске вечери водиће нас по први пут три мушкарца: Олександр Скичко, Володимир Остапчук и Тимур Мирошниченко.

Друго полуфинале Радио-телевизија Србије директно ће преносити на Првом и Сателитском програму од 21.00.

Коментатор преноса: Душка Вучинић 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 10. мај 2017, 23:48) - anonymous [нерегистровани]

Puno srece , svi za broj 1 i da vidimo Srbiju u finalu 13.maja

Citam na mnogim evrovizijskim sajtovima da je Tijana veceras u polufinalu za ziri zvucala dobro i da joj prognoziraju da ce kod zirija dobro proci.
Nadam se da ce tako zvucati i u polufinalu kada glasaju gledaoci. Nadam se da ce je nasi ljudi u drzavama gde nas ima puno podrzati i glasati za broj 1