Песма Евровизије 2017, полуфинале 1, пренос

"Песма Евровизије" одржава се ове године у Украјини и то захваљујући победи Џамале са песмом "1944". Ово ће бити други пут да је Кијев домаћин најгледанијег музичког такмичења у Европи.

У првом полуфиналу представиће се 18 земаља, од којих ће се у финале пласирати десет које освоје највише гласова публике и стручног жирија.

Професионални жири и гледаоци из сваке земље доделиће одвојен скуп поена од 1 до 8, односно 10 и 12. То значи да ће најбољих 10 песама и по мишљењу жирија и 10 по мишљењу гледалаца добити поене. Како наводе из Европске радиодифузне уније (ЕБУ), овако ће се стећи нови ниво узбуђења за стотине милиона гледалаца широм Европе и света.

Након што гледаоци гласају путем својих телефона, слањем СМС-а или користећи званичну апликацију, презентери гласова из 42 земље учеснице укључиће се у програм као и до сад и саопштити поене само професионалног петочланог жирија. Након саопштавања резултата жирија, гласови публике ће се искомбиновати дајући свакој песми одређени скор. Поене гледалаца саопштиће водитељи такмичења, почевши од земље која је добила најмањи број поена публике, па све до земље која је добила највећи број гласова, што ће довести до кулминације напетости и узбуђења. За оне који би желели да знају како је њихова земља гласала, сви гласови - и публике и жирија, биће доступне после такмичења на сајту Eurovision.tv.

Кроз три Евровизијске вечери водиће нас по први пут три мушкарца: Олександр Скичко, Володимир Остапчук и Тимур Мирошниченко. Прво полуфинале Радио-телевизија Србије директно ће преносити на Првом и Сателитском програму од 21.00.

Коментатори преноса су Силвана Грујић и Олга Капор.

 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 09. мај 2017, 17:35) - Nikola, Bor [нерегистровани]

Jamala

Jamala će pevati u revijalnom delu programa, dok se budu skupljali glasovi, tako da, nema nikakvih političkih uplitanja.

(уторак, 09. мај 2017, 15:35) - S2 [нерегистровани]

Datum(i)

@Datum: Prenos prvog polufinala je danas (09. maj); drugo polufinale 11. maj; a veliko finale u subotu 13. maj. Sve se prenosi na istom programu - RTS 1.

(уторак, 09. мај 2017, 15:02) - anonymous [нерегистровани]

Габика

А да ли неко званично зна зашто Евровизију неће да отвори прошлогодишњи победник Џамала, него неки Монатик? Да ли је то опет нека политикантска ујудурма?

(уторак, 09. мај 2017, 13:40) - P [нерегистровани]

Datum

Super, puno informacija, jedino nam fali informacija o datumu prenosa.