Културни дневник

Гост Културног дневника је глумац Игор Ђорђевић који је пре пар дана имао премијеру у Народном позоришту, тумачећи насловну улогу у представи Ричард Трећи.

Тема овог издања Културног дневника су реакције на резултате Конкурса Министарства културе и информисања за (су)финансирање пројеката у области савременог стваралаштва за 2017. годину.

Под слоганом "Дворишта идеја"‚ у Ликовној галерији Културног центра отворена је  XII Београдска Интернационална Недеља Архитектуре. Овогодишња БИНА програм отпочиње изложбом "Оригинално о Николи Добровићу: Појмовник цртежа савремене архитектуре".

У Битеф театру - београдска премијера представе "Јами дистрикт'' о најстаријој нацији на свету. Аутор текста је Миња Богавац, режија Кокан Младеновић.

У Уметничком павиљону Цвијета Зузорић отворено је Треће међународно тријенале графике.

Посетили смо екипу РТС-ове капиталне серије ''Немањићи - рађање краљевине''која ових дана снима на Калемегдану.

Мјузикл "Љубав и мода" премијерно је изведен на сцени Мадленианума. У питању је романтична комедија у чијој основи је истоимени фим из 60-тих година прошлог века. Аутор текста је Сташа Копривица, а режију потписује Александар Николић.

Представа "Дердиеманн" ("он она мушко") позоришта Фолксбине из Берлина у режији Херберта Фрича гостовала је у Бург театру. Представа је добила годишњу награду као најуспешније позоришно остварење немачког говорног подручја у 2016-тој години.

Уредник: Оливера Милошевић
Монтажа: Андријана Арсенијевић
Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]