Културни дневник

Гост је стрип цртач Саша Ракезић, познатији као Александар Зограф, поводом издања нове књиге стрипова "Мала открића".

На Фестивалу игре, комад "Мала домовина" извела је позната компанија Акрама Кана из Лондона, у "Атељеу 212".

Часна сестра, Тереза Фуркадас, једна од најутицајнијих интелактуалки Европе која се бори за права жена у црквеној и јавној сфери, одржала је предавање у оквиру Филозофског театра у Народном позоришту.

Сазнаћете и ко су добитници награда Позоришног пролећа које се други пут одржава у Шапцу. Учествовало је седам позоришта из Србије, а о признањима су одлучивали стручнични жири и новинари.

У Модерној галерији у Ваљеву отворена је изложба "Љуба - слике" која обухвата 49 радова недавно преминулог уметника Љубе Поповића. Већина ових слика, из приватних колекција и компанија, до сада није излагана.

Представљамо књигу "Музеј преписке" која обухвата писма личности од Дарвина и Достојевског до Марлон Бранда и Мика Џегера. Аутор Шон Ашер четири године прикупљао је материјал о важним догађајима који су мењали свет.

У Коларчевој задужбини Моцартова дела извели су Краљевски гудачи Св. Ђорђа и камерни хор са солистима под диригентском палицом Милице Радивојевић.

Водимо вас у Њујорк у Метрополитен музеј где су у току припреме за велику ретроспективну изложбу Ирвинга Пена, којом се обележава стогодишњица рођења овог значајног уметника.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Маја Мандић

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]