Кухиња мога краја

Кухиња мога краја, нови шоу програм који се бави кувањем, али и људима и пределима.

Серијал прати групу од седам жена са села које живе у различитим крајевима земље. Оне путују возећи се у маштовито брендираном мини аутобусу, од једног до другог сеоског домаћинства, кроз најразличитије пределе.

Свака емисија има у фокусу једну од жена, њено домаћинство, начин њеног живота, производе који се на њеној фарми гаје...

У петој емисији посетићемо домаћинство Невенке Бобаљ, Русинке из села Бикић До, поред Шида. Наставница која је пензију дочекала као лаборант, данас је активна у Удружењу жена "Бикићанке" које су прошле године издале и ЦД са русинским песмама. Мајка два сина, има 63 године, бави се воћарством и узгојем стоке. Жеља јој је да ожени синове, има пет паса, а специјалитет њене кухиње је русински сос са гљивама.

Након обиласка домаћинства, следи вечера коју домаћица приређује у част својих другарица. Ово је такмичење у кувању, али и програм који промовише село, живот на селу и сеоски туризам. Храна припремљена на традиционалан начин, од производа са фарме и из краја у коме се домаћинство налази, у комбинацији са топлим људским причама окосница су овог програма.

У такмичарском делу програма, за свако од три јела које припрема (предјело, главно јело, десерт), домаћицу оцењују њене гошће. На крају серијала, домаћица која је освојила највише поена бива проглашена победницом серијала и добија новчану награду од 100 000 дин.
Учеснице овог програма су како жене које цео живот живе на селу, тако и оне које су решиле да градски живот замене за село, а таквих је сваког дана све више.

Реприза емисије је средом од 14.00 на Другом програму РТС-а.

 

 

 

 

број коментара 2 пошаљи коментар
(четвртак, 04. мај 2017, 21:11)
Lilijana anonymous [нерегистровани]

A recepti?

Bilo bi lepo da na ovom portalu vidimo i recepte iz emisija.

(субота, 25. мар 2017, 06:40)
Milos [нерегистровани]

...

Bas osvezavajuce dobar projekat. Zavirite malo i u Sumadiju, i to onu oko Arandjelovca, zapostavljenu i ugusenu onom Sumadijom u kojoj se pravi Tomovaca.