Јутарњи програм

Један од најважнијих екомонских циљева Владе Србије, у 2017-тој години, биће смањење незапослености.

Како ћемо се запошљавати, код кога и где, а ко ће остати без посла, су само нека од питања за Зорана Мартиновића, директора Националне службе за запошљавање.

И док је у свету такозвано дуално образовање већ годинама пракса, у Србији се још увек разматрају начини како да оно буде примењено у нашем образовном систему. И док једни чекају да оно буде формално уведено, има псолодаваца који га, кроз праксе на факултетима, већ примењују. Како то изгледа у Крагујевцу, истражује Генерација 2017.

Протекла година била је веома динамична, када је реч о развоју ИТ технологија. Нико и не сумња да ће се трка за новим техничким достигнућма наставити, али у ком правцу и шта можемо д аочекујемо? Одговор ћемо потражити од нашег сталног сарадника. Гост у термину када прелиставамо новине је Радомир Лале Марковић, уредник интернет портала и емисије Е-тв, аутор наше сталне рубрике Е јутро.

У 134 државе у свету постоје СОС Дечија села. Прво дечије село у Србији изградјено је у Краљеву пре 12 година. СОС Дечија села представљају јединствен концепт бриге о деци без родитељског старања. О томе како функционишу Дечија села у Србији, говори Весна Мраковић Јокановић, национална директорка Фондације СОС Дечија села Србија.

Тек је неколико дама код нас које изводе традиционалну српску музику на хармоници. Наша гошћа, Београђанка Сандра Милошевић, једна је од њих, а свирање овог "мушког" инструмента њен су хоби и професија.

Уредник емисије: Душко Николић
Водитељ: Драгана Косјерина

број коментара 0 Пошаљи коментар