Културни дневник

У Галерији ФЛУ у току је програм ФЛУизми, који овог лета доводе до питања о аутономији дела кроз 3 самосталне изложбе као 3 огледа о посматрању. Завршна изложба отворена је под насловом Просторне диспозиције, аутора Стојана Аћимовића.

У исто време, у Галерији УЛУС отворена је изложба графика и скулптура Марине Нићифоровић под називом "Крилатија на своме почетку".

По мишљењу критичара - прави српски модерни мејнстрим џез бенд, "Кузама квартет" издао је први студијски албум. На њему су обједињене ауторске композиције настале у периоду од 2012. до 2014. године.

Након премијера у Шпанији и на Канском фестивалу, нови филм Педра Алмодовара, Хулијета, улази у светску биоскопску дистрибуцију.

Амерички балет из Синсинатија наступио је на Куби. Амерички уметници надају се да су својим извођењем инспирисали нову генерацију балетских играча на Куби. Наступ је најава 25. Међународног балетског фестивала који ће бити одржан у Хавани у октобру.

"Сусрет под необичним околностима" је роман о љубави и вери, о посрнулом анђелу и демонима, о схватању судбинског и небеског. Говоримо о тој духовитој љубавној причи Владана Матијевића.

Гошћа Културног дневника је др Соња Маринковић, музиколог, селектор 51. "Мокрањчевих дана". За Културни дневник говори о Фестивалу који се одржава од 9. до 14. септембра у Неготину, али и о односу нашег друштва према Стевану Мокрањцу, оцу српске уметничке музике.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија...

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Бранислав Поповић

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]