Културни дневник

Гост Културног дневника је проф. др Дарко Танасковић, амбасадор Србије у Унеску.

У емисији ће говорити о нашој културној баштини која се налази на Листи светске културне баштине, о споменицима који се налазе на прелиминарној листи и о критеријумима за њихов пријем, као и о угрожености српске културне баштине на територији бивше Југославије, посебно на простору Косова и Метохије.

У Галерији РТС је отворена изложба писанки "Духовни код Украјине". Археолози Републичког завода за заштиту споменика културе дошли су до нових открића на локалитету у Прибојској Бањи. Надреалистичка моно-опера "Људски глас" изведена је на Дон Бранковим данима у Котору. У Каракасу је отворена изложба 50 уметница из Венецуеле које одају пошту мексичкој сликарки Фриди Кало.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Светлана Илић
Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]