Ексклузивно: High blue - Високо плаво

То је прича о Јелици Матић, младој жени која је постала пилот у Америци. Мајка Јелице Матић написала је писмо Мири Адањи-Полак о томе да има ћерку у Америци која је пилот, али да у Лединцима, малом месту где њена породица живи, у то нико не верује. Желела је да се направи једна репортажа, како би свима показала своју ћерку, пилота на Хавајима.

Мира Адања-Полак је помислила да ће Јелица, ако је успела да постане пилот у Америци, наћи и могућност да пошаље видео снимак у ком ће испричати своју животну причу и показати себе у летелици. Тако се и догодило.

Јелица Матић, пилот у Америци, приказана је у једној од емисија "Мира Адања-Полак и Ви". На снимку се видела ведра лепа девојка која свој посао пилота-инструктора ради с пуно љубави. Након извесног времена, Мира Адања-Полак је сазнала да је Јелица Матић доживела авионску несрећу, коју су оба путника преживела само захваљујући њој.

Слетела је малим туристичким авионом на неприступачан део Хаваја, покривен лавом, и успела да допузи до места где је мобилни телефон имао сигнал и потражи помоћ. Америчка телевизија је из дана у дан извештавала о храбром гесту Јелице Матић, која је, и сама озбиљно повређена, с тешким опекотинама, спасла своје путнике. Пренесена је у болницу заједно са путницима, који су иначе били туристи на Хавајима. У болници се опоравила и тако опорављена и залечена дошла у родитељски дом у Лединце, где је аутор емисије први пут и лично среће. Тада Јелица Матић први и једини пут говори о несрећи о којој су амерички медији извештавали одајући јој признање за пожртвованост и храброст при спасавању путника и избегавању веће трагедије.

број коментара 0 Пошаљи коментар