Мира Адања Полак и Ви

Ђердап је за многе у свету био гранични камен између истока и Запада. Читав тај потез звали су тада гвозденом завесом.

Ђердап је највећа хидроелектрана у Србији, била је пета у свету када је пуштена у погон са пуним капацитетом, маја 1972. године. На граници између Србије и Румуније овај горостас производи струју и није било ђачке екскурзије која није у свој програм уврстила посету Ђердапу.

Драган Максимовић, директор Ђердапа, омогућио је да се екипа спусти на 70 метара испод нивоа Дунава. Каже да се ТВ камере нису спустиле до сада на ту дубину. Пролазила сам кроз ходнике, гледала у врата која су ме одвајала од воде у дубинама Дунава. Сваки кутак ове грдосије био вредан свих напора и невероватног доживљаја.

Др Марија Ђорић, научни сарадник на Институу за Политичке студије у Београду, за тему доктората имала је екстремизам, тероризам и насиље. Њена најновија књига бави се политичким насиљем, а књига "Екстермна левица" базирана је на најновијим истраживањима и објашњава зашто се тај феномен догађа баш сада у свету, како га сузбити и чиме је та појава изазвана.

Ирина Суботић историчар уметности је дугогодишњи кустос иностране збирке у Народном музеју и говори о благу које Народни музеј има и који до сада није никада излаган у целини.

Јелену Милић упознала сам у Кини, она студира у Шангају. Сада показује свој родни град Ужице јер је дошла на кратко кући. Њен одлазак у Кину дао јој је шансу да развије своје могућности на терену који до тада није познавала.

Милош Карадаглић је млади гитариста из Црне Горе који је направио вртоглаву каријеру у свету. Недавни концерт у Ројал Албер Холу у Лондону је био изузетно запажен од стручњака и медијски забележен.

Ли Катарина Дафна, ученица Музичке школе "Исидор Бајић" из Новог Сада, добила је позив са Музичке академије у Линцу да настави школовање у Аустрији. Како види своју каријеру и како види одвајање од породице. Колико се одриче свега ради будуће каријере.

Гост у студију је Ник Ади Раман, отправник послова амбасаде Малезије који живописном игром девојака у студију позива гледаоце да дођу на добротворни базар у амбасаду Малезије, 4. јуна где је предвиђен целодневни програм како би се сакупила помоц за децу ометеној у развоју.

Слике у студију Марија Здравковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]