Ексклузивно: Гардеробер Маршала Тита

Таман када помислите да су све приче о Титу и његовој супрузи Јованки испричане појави се Ђорђе Стојановић који никада никоме није казивао своју причу, а радио је као лицни кројач - гардеробер код Брозових, од 1970. до 1980.

Са Титом и Јованком путовао је у преко 50 земаља. Ђорђе Стојановић написао је и књигу својих сећања јер радо говори и сећа се многих ситуација у којима је притекао у помоћ пред неочекиване сусрете Тита током посета, када је требало хитно задовољити захтеве строгог протокола.

У емисији ћете имати прилике да се уверите у савршено сређене свеске у којима су записана упутства Шта се носи у којој прилици и како се обући за посебне церемоније. Тито је веома држао то тог протокола.

Казивање Ђорђа Стојановића је сведочење човека који је био у непосредној близини Тита и Јованке. Његова соба у хотелима на путовањима била је до њихове. Он их је облачио за све прилике. Таква сведочења иако можда маргинална дају посебан поглед на односе брачног пара Броз. Зато је прича гардеробера навела аутора ове емисије да је забележи.

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 15. мај 2016, 11:13) - anonymous [нерегистровани]

Hvala

Hvala Vam na ovakvim emisijama i obakvim gostima!
Neka covek govori ono sto smatra da je se dogadjalo. Svako ima pravo na svoju istinu , a Vi ste gospodjo primer novinara kakav treba da bude .
Jako mi se dopada i divan je pristup, posle toliko godina toliko ideja i takvih ostvarenja u karijeri UVEK ste "novi" i uvek sa radoscu iscekujemo Vase nove poduhvate . Hvala Vam na tome

(недеља, 15. мај 2016, 01:10) - Mirko [нерегистровани]

Sramota

Besramne laži čoveka koji se tek nakon Jovankine smrti pojavio sa ''svojom'' pričom, koja nema veze sa istinom. Govori o stvarima o kojima apsolutno ništa nije mogao da zna i nije znao. Priča gluposti koje je ni na koji način ne odgovaraju istini i ne može da sakrije mržnju prema Jovanki. Što se takva junačina ne usudi da to ispriča dok je bila živa. Pa da je smenila ''ravno 1.000 ljudi'' kako tvrdi ovaj lažni svedok - sigurno bi smenila i njega, koji se tokom celog razgovora hvalio kako joj se suprostavljao. Kako to on jedini preteče, a njih hiljadu zglajza?

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]