Ексклузивно: Гордана Бајлони

Бајлонијева пијаца у Београду једино је место које подсећа на име познате београдске породице Бајлони и једна кућа некада њена у улици Кнеза Милоша у Београду.

Понеко и прође поред безброј њихових имања у Београду а да и не знамо да је то некада било  њено. Породица је била угледна грађанска, са великим бројем значајних пријатеља широм света.

Гордана Бајлони била је образована, лепа, богата, радо виђена у многим друштвима и другачија...

Одмах после почетка Другог светског рата читава породица се иселила, а само још по неко од Бајлонијевих живи у Београду, трудећи се да дођу до свог имања.

Гордану Бајлони, ауторка емисије Мира Адања Полак срела је у Лисабону, где је живела у кући сама, а интервју је дала после неколико провера. Проверавала је да ли је неко шаље, да ли има неки циљ, да ли треба да нешто посебно од ње да се сазна. Све је проверила и како је сама наговестила интревју је дала под једним условом...

А услов је био да буде приказан тек након њене смрти.

Њену одлуку Мира Адања Полак је испоштовала, емисија је култна, јер доказује један стални циклус наших живота који се понавља на овим просторима. Казивање ове жене изузетне интелигенције и интегритета указује на потребу сталног доказивања и упозорава да се код нас ситуације стално враћају и  понављају, а да из тог понављања ретко учимо.

Њено казивање је значајно јер доказује да се историја понавља.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 29. окт 2018, 23:05) - Andjelka [нерегистровани]

Gordana Bajloni

Imala sam tu čast i privilegije da upoznam Gospodju Gordanu Bajloni, još davne 1983-će godine, tada kao osmogodisnje devojčice. Oborila me s nogu. Mogu samo reći da je u pravom smislu bila prava Gospođa. Jedna neverovatna žena, koja je doživela mnogo ružnih stvari u svom životu ali nekako se svojom neverovatnom borbenscu izborila sa svojim demonima.

(субота, 07. мај 2016, 15:07) - Nana [нерегистровани]

Da

Prelepa emisija. Pod utiskom sam satima.

(недеља, 01. мај 2016, 13:01) - anonymous [нерегистровани]

emisija

Uglavnom gledam sve emisije koje priprema Mira Adanja Polak i sve su odlićne!
Ova emisija o Bajlonijevima već je emitovana-ne sećam se taćno kada, ali ima dosta vremena.
Ovakvih, a i slićnih porodica ima mnogo ne samo u Beogradu, već u čitavoj Srbiji, a i bivšim Republikama!
Pozdravljam Vas G-djo Miro i sve najbolje! Divni ste!

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]