Мира Адања Полак и Ви

Доц. др Милика Ашанин, генерални директор Клиничког центра Србије говори о правовремености и тачности лекарске дијагнозе.

Када су се откупљивали станови који припадају задужбинама, они који већ станују у њима нису могли да их откупе. Када су ти станови враћени власницима реституцијом, задужбинари хоће да иселе староседеоце. То се догађа породици Моше Марјановића, прослављеног фудбалера који је стан добио од града Београда за своје заслуге, а име Моше Марјановића носи и једна улица у Београду.

Угљеша Звекић, наш дипломата, амбасадор у Уједињеним нацијама није стан добио као амбасадор већ је станарско право наследио од свог деде протојереја. У стану који се налази у задужбини Николе Спасића у Београду се и родио. И њему задужбинари прете исељењем. Једина жеља обе породице је да у овим становима остану до краја живота.

Гост у студију је Страхиња Секулић, директор агенције за реституцију коме показујемо ова два примера и питамо га како ће то закон решавати.

Најпознатије археолошко налазиште светске баштине Палмира у Сирији није била поштеђена у сукобима и рату у Сирији. Од маја прошле године у Палмири су била упоришта Исламске државе коју су пре десетак дана ослободилие сиријска и руска војска. Иако великим делом уништена, археолози и светски стручњаци јављају да су неки битни делови важни за реконструкцију сачувани. Сазнајемо да су највреднији делови ипак измештени пре сукоба.

Руски стручњаци из Ермитажа понудили су своје експерте који ће учествовати у обнављању античког града старог више од две хиљаде година.

Све чешће се говори о редовним прегледима и раном откривању рака дојке. Многи су примери излечења као и упозорења о значају редовних контрола. Многе познате личности су се укључиле у кампање широм света. Недавно су слике Џери Хол која се удала за Руперта Мардока преплавиле светске медије а недавни сусрет са њом ме је подсетио на њено искуство са сестром болесном од рака. Њено казивање је важно јер упозорава и опомиње на редовност прегледа.

Гост у студију је млади хип-хоп играч Џек Семјуел Бил, који је од Индије својим талентом и умећем стигао до Бродвеја. У позоришту на Теразијама своје знање поделио је са нашим играчима и глумцима.

Коларчев народни универзитет је познат по својој акустичности, по великом броју концерата,  у прошлој години више од 200, по гостовањима светских звезда чак њих 20, а чућете како Коларац види Мима Лазаревић, уредник програма Центра за музику.

У студију је млада виолинисткиња Дуња Каламир из музичке школе Војислав Вучковић која се радује сусрету са својим професором Дејаном Михајловићем. Он ће окупити своје ђаке на јединственом концерту од 20 виолина на Коларцу.

Недавни Сајам мачака дао је могућност власницима да представе своје љубимце.

Слике у студију Тања Ђокић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 01. апр 2016, 23:38) - Dusan [нерегистровани]

Dijabetes

Bilo bi lepo ako mozete da dovedete nekog decijeg endokrinologa jer sve vise dece boluje od dijabetesa kao i moj sin.Pa da nam on objasni o novom aparatu za merenje secera koji se ugradjuje u rame.Hvala

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]