Ексклузивно: Породица Јелене Генчић и Новак Ђоковић

Када год је Новак Ђоковић освојио трофеј дошао је да га покаже свом првом учитељу Јелени Генчић. Тако је било и када је освојио Вимблдонски пехар донео га је у вилу на Дедињу у дом породице Генчић.

Позната слика само једног ћошка те куће обишла је свет. Иностране телевизијске екипе долазиле су у кућу ове породице дочаравајући почетке Новака Ђоковића. Осим тог дела собе у коме се виде многи трофеји саме Јелене Генчић тешко да се било шта сазнавало или видело о овој породици и овој кући.

То  ме је навело да одем у посету Станки Генчић Јелениној сестри и Јелениној сестричини Луси Генчић и њеном мужу Миодрагу Ристићу становницима ове виле на Дедињу.

Јелена Генчић била је аутор многобројних програма на РТС-у и сама истакнути спортиста. Не истичући значај своје породице у многим важним датумима ове земље живела је посвећена својој мисији да увек уради све најбоље и младима пружи шансу.

Новак Ђоковић је увек долазио након својих победа у ову кућу да се похвали Јелени и са њом подели своју радост.

Данас је дом Генчића постао задужбина јер су се у тој кући одвијале битне ствари за ову земљу, чланови породице били су истакнути чланови сваког друштва без обзира на све промене на овим просторима. Недавно су прославили и 80 година постојања овог дома. Ту наилазим и на скоро откривену колекцију слика Ане Маринковић.

Била је то увек кућа која се радо показује онима који треба да нешто више сазнају о нашој земљи и Новаку Ђоковићу и да сазнају више о земљи из које Новак долази и о људима који овде живе и о историји ове земље.

Станка Генчић рођена сестра Јелене Генчић са ћерком Луси оне се радо сећају Новакових посета, причају о заједничким данима о чувању породичне традиције и својим жељама да очувају свој дом.

Јелене Генчић више нема, умрла је 1. јуна 2013. године, сахрањена је у Алеји заслужних грађана.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 17. мар 2016, 19:27) - anonymous [нерегистровани]

I ostali Gencici su obrazovani i ugledni ljudi kao i njihovi preci

Mene je pre vise mes.operisala dr Gencic.Samo reci pohvale za dr Cijana i nju.Neverovatan tim.Veliko je zadovoljstvo biti pacijent takvih ljudi,takvih doktora.Zauvek zahvalan.

(недеља, 13. мар 2016, 11:24) - anonymous [нерегистровани]

Sta je sa ostalim Gencicima?

Neobicno je da se tokom cele emisije ni jednom recju ne spomenu Jelenina druga sestra Ana i braca Branimir i Lazar. Bilo bi zanimljivo saznati otkud da bas ova unuka nasledi porodicnu kucu. Zaista bi bili tuzno i ruzno ako se i u ovoj uglednoj porodici, po nasem "dobrom" obicaju desilo da jedan od naslednika "zavrne" ostale.

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]