Мира Адања Полак и Ви

Сви би да једемо здраво месо без додатака, да мирише на свеже, да знамо одакле долази, да имамо знања како да његову исправност препознамо.

У студију је Звонко Миленковић један од  традиционалних узгајивача и произвођача меса у Србији који је добио велики број признања за своје производе на пољопривредним сајмовима. Више се не такмичи али и даље вредно ради. У студију ће нам одати тајне и поучити гледалиште како да препозна добро квалитетно месо, како да се у месари понаша као зналац, како да открије неправилности.

Већ се зна да је данас тешко остати неоткривен након почињеног злочина. У ДНК лабораторији која је недавно модернизована из донација Европске Уније срећемо младе стручњаке, ДНК аналитичаре и вештаке који нам говоре о деликатности свог позива и објашњавају да је скоро немогуће да се не остави било какав траг након злочина.

Младе жене које раде у републичком Министарству унутрашњих послова, поред диплома одговарајућих факултета имају и стручне обуке у иностранству. Ова лабораторија је једина акредитована форезничка лабораторија у Србији, равноправна са истим институцијама у свету.

Колики су намети када крећете у сопствени посао? О томе говори и Зоран Марковић који је послао у Москву капије о којима смо говорили у једној од емисија. Да ли те дажбине могу бити мање?

У сусрет Петом Београдском Шопен фесту млади пијаниста Алекса Јанковић свираће у студију. Са својих 15 година прошле године заслужио је прву награду на овом такмичењу, а похвалиће се великим бројем наступа где доказује свој несумњиви таленат и опредељење за животни позив пијанисте.

Др Миомир Кораћ археолог са изложбом "Путевима римских императора" обишао је свет. Управо се вратио из Бразила, гост је у студију и говори о реаговањима својих домаћина на ову занимљиву поставку која је привукла велику пажњу у свету.

Шта се све могло видети на Сајму туризма у Београду? Индија нуди мерење пулса и древну ајурведу, Будва зове у позориште, Грчка своја острва, а наше село своју аутентичност за опоравак душе и тела.

Душка Јованић је аутор филма о Љубици Оташевић, прослављеној кошаркашици која је пала у заборав. О њој говоре они који су је познавали. Овај филм треба да подсети на њене успехе и њен занимљив живот и ван спортских терена.

Показаћемо Вам инструменте које дајемо талентованој деци која не могу да их купе. Погледајте их у емисији и пишите на mail mira@krstarica.com

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 21. феб 2016, 11:21) - Nedjeljka Cihoric [нерегистровани]

Emisija Mira Adanja Polak

Jedva čekam subotu znajući da ću pogledati neku dobru i počnu emisiju
HVALA VAM MIRO ZA VAS TRUD

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]