Мира Адања Полак и Ви

Гост у студију је Бојана Шрајер, млада лекарка која је дипломирала 2011. са просеком 8.93. Самохрана је мајка.

Конкурисала је више пута на место лекара. Било је то у Зајечару где живи, али и у Пожаревцу, Новом Саду... Сада ради на пумпи у Зајечару и сипа гориво. Прихватила је посао који је могла да нађе, али је жеља да ради као лекар није напустила.

Да ли полицајац Дејан Савић ради и када не ради? Постоје занимања у којима је човек ангажован 24 сата, и у којима реагује као да је на радном месту и онда када званично није. Дејан Савић је то доказао пре неки дан ухвативши разбојника у Београду, а није био на дужности.

Мира Адања-Полак у Шангају је срела Андреја Васиљевића, младог графичког дизајнера који је у Кини на постдипломиским студијама у Универзитетском граду Ханг Џоу. Добио је стипендију Кинеске владе да изучи кинеску вештину графичког дизајна и уметничке фотографије. Током својих студија имао је већ неколико наступа и запажену изложбу на којој је представио Николу Теслу.

Новинарка Душица Тасић, која прати најактуелнија збивања у вези са престојећим Олимпијским играма у Риу, говори о припремама наших учесника и свему што ће се догађати. Које све мере предострожности су предузете пред велики светски скуп.

У госте долазе Милена Живановић и Никола Булатовић после успешне премијере мјузикла "Свит Черити" у Позоришту на Теразијама.

Од Бојане Никитовић ћемо сазнати који је то најновији ангажмани очекују у свету филма.

Многи мисле да је тетовирање нешто што је тренутна мода. Музеј Бранли у Паризу показује развој тетовирања кроз време.

Ауторка се у једној кући у Панчеву, где са породицом живи Вук Јокановић, сусрела се са невероватном колекцијом униформи које је наша војска носила кроз читав период њеног трансформисања, од 1941, до 2000. Вук Јокановић је и сам војно лице, данас је у пензији и сматрао је да треба да сачува од заборава историје све периоде кроз које је наша земља пролазила.

Униформе, капе, ордење, признања, документе сакупљао је на најневереватнијим местима: упознавао је тако власнике униформи, а са многима је постао и пријатељ. Све је то сместио у подрум његове породичне куће. Вук Јокановић свакодневно обилази своје експонате, чувајући их и штитећи од мољаца, али и заборава.

Слике у студију излаже Саша Монтиљо после недавне изложбе у Београду.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]