Мира Адања Полак и Ви

Када ће се на листи социјалног осигурања наћи најсавременији, иновативни, најскупљи лекови за лечење рака?

Да ли ће се партиципације на лекове смањивати? Да ли лекари имају рестрикције када дају упуте за бањско лечење? То су само нека од питања на која ће одговарати Верица Лазић, вршилац дужности Републичког фонда за здравствено осигурање Републике Србије.

Зоран и Никола Марковић имају занатску радионицу у малом селу Стејановћи код Руме. Баве се уметничким ковањем гвожђа. Израђују капије, украсне ограде... Обична занатска радња. Син Никола поставио је умећа породичног заната на интернет и догодило се чудо. Из далеке Русије дошла је поруџбина која их је изненадила и и охрабрила да се посао може добити и без везе - и да је све могуће.

Упознаћете породицу Кузмановић - Радета Кузмановића, његовог сина Ненада пуковнике у пензији и унука Милоша студента. Они су чланови падобранског клуба ветерана 63 падобранске бригаде "Архистратиг" из Београда. Они скачу из истог авиона. Гости су у студију и говоре о свим изазовима и колико им значи када могу да некоме улепшају живот.

Гост у студију је Тамара Вучковић-Манојловић, директор Југословенског драмског позоришта, чије позориште је на позиве из иностранства гостовало на многим сценама државних позоришта. Ово позориште је члан престижне театарске организације Европске Уније Позоришта.

Гост у студију је Ђорђе Нешић, пијаниста-корепетитор из Њујорка, који припрема оперске певаче за аудиције и сценске наступе у великим оперским кућама. Овај пијаниста прати певаче и на њиховим наступима и самостално свира на рециталима. Сада је у Београду, где је одржао мастер клас, на ком помаже талентованим оперским певачима да се што боље искажу и ван граница наше земље. Својим радом везан је за Метрополитен Оперу у Њујорку и за организацију Опера Америка.

Слике у студију су Миле Гвардиол чија је изложба отворена ових дана у галерији УЛУС у Београду.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]