Културни дневник

Легендарни британски музичар Дејвид Боуви објавио је последњи албум само три дана пред смрт.

Тиме се од публике опростио на јединствен начин, онако како је музику и стварао у својој каријери дугој више од 40 година. О Дејвиду Боувију у рубрици Реч критике говори Драган Амброзић.

Нова представа Центра за културну деконтаминацију Философија паланке, у режији Златка Паковића, изведена у Коларчевој задужбини, осмишљена је као божићни ораторијум Радомиру Константиновићу, на чијем је утицајном делу са краја 60-их и заснована.

Представљање издања Злато на Месецу, коју је објавио београдски издавач Ренде, као и отварање изложбе табли из ове збирке стрипова, прилика су да се овдашња публика упозна са новијим радовима увек активног Александра Зографа. 

Филм Повратник тријумфовао је на додели Златног глобуса са три освојене награде, укључујући ону за најбољи филм у категорији драме. Филм Повратник ускоро ће се наћи на редовном биоскопском репертоару.

Мемоари Стена Лија - легенде стрипа и творца неких од најчувенијих хероја девете уметности - део су митологије двадесетог века.

У Битеф театру премијерно ће бити изведена представа Дочек, копродукција Хлеб театра, Битеф театра и Пекарна Магдаленске Мреже из Словеније. Тим поводом, гост Културног дневника је Сања Крсмановић Тасић, редитељка представе.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Милина Тришић

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]