Мира Адања Полак и Ви

На други дан Божића, за вернике који обележавају овај најрадоснији празник по грегоријанском календару, у студију је београдски метрополит и надбискуп Станислав Хочевар са порукама које су окренуте очувању и значају породице.

У разговору са људима, сазнаћемо шта је оно што би желели да мењају, а шта је оно што прижељкују у новој години.

Проф. др Мила Стајевић-Поповић, кардиохирург и директор Клинике за дечју хирургију у Институту за здравствену заштиту мајке и детета "Др Вукан Чупић" говори о томе ко је одговоран и компетентан да констатује аномалије на срцу, након рођења детета.

Париз је после терористичког напада богато окићен, као да се бори против ове застрашујуће трауме. Прошле године, град светлости посетило је 17 милиона људи. Ове године, ситуација је сасвим другачија, челници се већ жале на велике губитке, када је реч о туристима. Париз се ипак опоравља, али ране остају.

Гошћа у студију је млада глумица Невена Ристић након дивне улоге и игре, поред сјајног Љубомира Бандовића, у представи "Клаустрофобична комедија" у Звездара театру, Душана Коваћевића и редитеља Дарка Бајића. Суптилност и таленат ове младе глумице није остао незапажен.

Јелена Милић је студенткиња која је добила стипендију за студирање у Шангају. Мира Адања-Полак провела је са Јеленом један дан и тада јој је испричала своју причу у Шангају. Она већ дуже време живи у Кини и њена виђења ове земље су занимљива и корисна. Чућемо и нека од правила којима се руководио Андреја Прегер, пијаниста који је умро овог децембра у 104. години.

Аукције се у свету најчешће организују пред новогодишње празнике, а гледаоци ће видети једну занимљиву на којој се продају љубавна писма која је добијала Џоана Колинс од Ворена Битија, а сазнаћемо и какакв је значај ташне Маргарет Тачер. Предмети које су поседовали познати људи су посебна посластица колекционара. Тако се на аукцији нашло и парче торте са венчања Леди Ди и принца Чарлса.

Студио красе слике и предмети из приватне колекције Драгана Спасојевића.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 30. дец 2015, 01:21) - Слађана [нерегистровани]

:-)

Фантастична емисија као и увек, и браво за прилог о аномалијама срца код деце, који је природни наставак прилога о урођеним аномалијама срца код одраслих!!! Браво госпођо Миро

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]